Haksız yere 3 ay askerlik yaptım tazminat davası açabilirmiyim?
31.07.2007 Tarihinde kısa dönem erbaş olarak askere alındım. 09.10.2007 tarihinde askerliğe elverişsiz raporu verilerek terhis edildim. Konulan teşhis R/6 f-1 Skolyoz(omurga eğriliği) yani doğuştan olan bir rahatsızlık ve askere alınmadan yapılan muayenemde de bunu belirtmeme rağmen akere aldılar. Maddi ve manevi olarak tazminat davası açabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Re: Haksız yere 3 ay askerlik yaptım tazminat davası açabilirmiyim?
Onur duyman gerekir evlatlarına anlatabilecegin kısa sürelide olsa bir askerlik süren olmuş ne davası kime dava.
Sağol ama aradan nerdeyse 10 gün geçti ama bana hala bir ilişik kesme belgesi vermediler. Ben görevime başlayamıyorum. belkide böyle giderse hiç başlayamayacağım. Sen bunları biliyormusun???
Alıntı:
sedatrip rumuzlu üyeden alıntı
31.07.2007 Tarihinde kısa dönem erbaş olarak askere alındım. 09.10.2007 tarihinde askerliğe elverişsiz raporu verilerek terhis edildim. Konulan teşhis R/6 f-1 Skolyoz(omurga eğriliği) yani doğuştan olan bir rahatsızlık ve askere alınmadan yapılan muayenemde de bunu belirtmeme rağmen akere aldılar. Maddi ve manevi olarak tazminat davası açabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
313. dönem kısa dönem olarak yaptım bende. Arkadaşlarımızdan birinin gözündeki çok ciddi problemden dolayı, istemediği ve askerliğini yapmaya direndiği halde kurul ilk toplanmasında elverişsiz raporu verdi.
Arkadaşımız ağlayarak ve hepimizden helallik alarak, istemeyerek aramızdan ayrıldı. Bu şereften mahrum olmak çok ağır geldi ona.
Saygılarımla,
AdgU