-
Boşanamıyorum
Merhaba Sevgili Arkadaşlar
Daha öncede danışmıştım size ama, maalesef sonuçlandıramadık yine...Kısaca şöyle;
6 sene önce dava açtım reddedildi..3 yıllıl süreci başlatmam gerekiyormuş ,bilmiyordum, başlatmadım.Şimdi 1 yıldır tekrar dava sürüyor.en son aile mahkemesinde Pedagog raporu istendi..Pedagog raporu benim süper lehimde...Kesinlikle biraraya gelmeleri mümkün değil gibi bir ibare bile var.Çocuklarımda aynı şeyi söyledi.Fakat karşı tarafın avukatı böyle bir rapor beklemediklerini bu yüzden ertelenmesini istedi ve hakim erteledi.5 yıldır ayrı yaşadığımızı eşimde kabule diyor.Şiddetli geçimsizlik var, bunu o da kabul ediyor ama sırf beni süründürmek için boşanmıyor...6 yıl yeterli değilmi sürünmem için?
Bana nasıl bir karşı savunma yapacakki artık...amacı zaman kazanmakmı bilemiyorum.Ama bu pedagog raporuyla bu boşanma bu kez bitermi?
Veya zaman kazanmak için başka ne yapabilirler?hazırlıklı olayım bari...gün saymaktan bezdim artık.Teşekkürler.
-
Re: BoŞanamiyorum
Sayın mehmet51
Neden 6 yıldır sürünmekte olduğunuzu anlamak güç değil çünkü " 3 yıllık süreci başlatmam gerekiyormuş,başlatmadım" demek için 6 yılda boşanma hakkında hiç bir şey öğrenmemiş olmak gerekir.
"3 yıllık ayrılık süresi" başlatılmaz o kendiliğinden başlar zaten (6 sene önce açtığınız boşanma davası hakim tarafından reddedildiğinde dosya kararının kesinleşme tarihi itibariyle başlamış olur)
Avukat tutmadı iseniz avukat tutmanızda mutlak fayda görünüyor.
-
dav reddoldu 4 yıl önce...
ben o zaman avukat tutmamıştım.3 yıllık süreci kendime göre bitirip avukat tuttum...ilk davada, bitmesini beklerken, karşı tarafın 3 yıllık süreç , dava kesinleştirilmediğinden geçerli değildir savunmasıyla karşılaştık.avukatımda onayladı bunu...reddolan davanın kesinleştirilmesi gerekiyormuş...bunu ben yapmadım, bilmediğim için...yanlışmı?
-
Hakim kararını verir bu karar taraflara posta ile tebliğ edilir (tebligat) ve tebligat tarihinden sonra 15 gün içinde Yargıtay temyiz yoluna gidilmemiş ise karar kesinleşir.
Anlaşılıyorki karşı taraf tebligatı almamış ve siz de bunu takip etmemişsiniz.
Kolay gelsin.
-
Re: Boşanamıyorum
evet,aynen öyle olmuş..
peki bundan sonraki şansım nedir sizce?bitme olasılığım?
yani bu pedagog raporu önemlimidir boşanma davalarında?
-
yani benim bu tebligatı almadan kesinleşme olmayacağını bilememem, bu 3 seneyi hakimin hiç dikkate almamasımı demek?
üstelik çok güzelde bir pedegog raporum var
-
arkadaş durumuna üzüldüm..
özür dileyerek soruyorum.. bu pedogog raporu sosyal hizmet uzmanlarının çocuklarla yaptığı görüşmelerin raporumudur. anlayamadım.
bende de benzer bir durum var. eşimle boşanıyoruz. sadakatsizlik davası açmış durumdayım. elimde de sağlam deliller var. çocuklarımın boşanma nedeni ile psikolojileri alt üst olmuş durumda (kız 17 erkek 8 yaşında) özelliklede küçük okulda rehberlik uzmanlarının çocuklarla görüşmesi bir çalışma yapması ve rapor hazırlamalarını istedim. bu raporun (okullar hazırlar ve mahkemeye getirtebilirsem tabii) sosyal hizmet uzmanları ve hakim açısından bakıldığında çocukların velayetini alabilmem için faydası olurmu?
ilgilenen ve fikir beyan eden dostlara teşekkür ederim..
-
merhaba ,
bu rapor hakimin tayin ettiği bir pedagog...hem çocuklarla hem anneleriyle hemde benle görüştü ve buna göre, sıradaki davaya rapor verdi. çocuklarda biraraya gelmelerini istemiyor, ve biraraya gelmeleri artık mümkün görünmüyor gibi...
bunu zannedersem davada hakimden talep edebiliyorsunuz.
allah kolaylık versin sizede.
-
teşekkür ederim amin..
umarım herşey gönlünüzce olur. asıl önemli olan çocukların geleceği tabii. umarım onlar için hayırlısı olsun. allah sizinde yardımcınız olsun..
-
iyi günler bende birşey sorabilirmiyim. boşanmanın reddine verildi. ben gitdim. kararı kesinleştirdim. temizede gitmedim. yani 15 günlük sürede ayrı yaşadığım eşimde gitmedi. ama tebligatı alıp almadığını bilmiyorum. ben aldım. eger tebligatı almadıysa 3 yıllık süreç başlamazmı. ne olur cevaplayın.