İftira atılmak suretiyle istifam istendi.
Merhabalar umarım aşağıdaki konuda bana yardımınız dokunur.
Eşimle aynı otelde çalışıyoruz.Ve hala çalışmaktayız.
Ben Antalyada 5 yıldızlı bir tatil köyünde Resepsiyon görevlisiyim.Bayram arifesinde otele giriş yoğunluğu esnasında lobby de unutulan bir mont acenta rehberi tarafından misafirlerin oda numarası bilinmediği için daha sonra tekrar alınmak üzere resepsiyona bırakıldı.Shiftte o yoğunlukta yanlız Santral operatoruyle calısıyordum.
Montu santral operatoru bana sorarak aldı ve kapı arkasındaki dolaba bıraktı. Bu arada benim görevlerim olan kayıp eşya tutanağını eşya kayıp olmadığı için tutmadım,ayrıca işimin yoğunluğu yüzünden zamanım olmadı.Saat 12:30 a kadar tek basıma calıstım.Sonra 12:00-20:00 arası çalışacak arkadaş geldi.
Saat 13:00 gibi öğlen yemeğine gittim bu arada Resepsiyondaki arkadaş tek başına kaldı.
Saat 16:00 da Bayramlaşma için resepsiyondan ayrıldığımda mont hala resepsiyonda dolabın içerisindeydi ve 12:00-20:00 arası calısan personel orada tek basına kaldı.
17:15 te oteli terk ettim ama montu 16:00-24:00 arası çalışacak arkadaşlara teslim etmeyi ve montun tutanağınıda yazmayı unuttum.
Kameralardan yapılan kontrollerde elimde birşey görünmüyor.Mont kayboldu Şuçlu ben oldum hatta Ön büro müdürü,Genel müdür yardımcısı işin çok büyüyeceğini Jandarmaya intikal edeceğini söyledi.
Eğer Ben aldıysam kimseye söylemeyeceklerini,neredeyse gidip alabileceğimizi ve otelin bir yerine atıp bulmuş gibi yapabileceğimizi söylediler.Kendilerine böyle birşey yapmadığımı ve isterlerse olayın Jandarmaya iletilmesini söyledim.Bu arada misafir ise haklı olarak oteli ayağa kaldırıyordu.
Genel müdür yanına çağırdı ve bana Güçlü olmak isteyip istemediğimi sordu?Kendisinin gururunun herkesin üstünde olduğunu,istifamı vermemi ve MİSAFİRE ÖDENEN PARANIN (500 ytl mont,350 ytl Konaklama) MAAŞIMDAN kesileceğini söyledi.
Şu anda herkes bize Hırsız gözüyle bakıyor,insanların bu davranışları eşimde ve bende psikolojik baskı oluşturuyor ve huzursuzluk yaratıyor.Evimize gittiğimizde bunalıma giriyoruz.Eşim bu olay yüzünden hergün ağlıyor üstüne üstlük eşim hamile olabilir.
Otelde bu olaydan sonra suçsuz olmamı anlatmama ve yazılı olarak savunmamı vermeme rağmen hala hiçbir araştırma yapılmıyor.
Aynı şekilde 15/10/2007 tarihinde bir başka misafirimiz Beach bar da montunu unutmuş,bar personeli montu barın içerisine almış,10 dk. Sonra bir misafir gelip montu tarif edip istemiş,bar personelide montu TUTANAKSIZ olarak misafire vermiştir.Ama montun gerçek sahibi olmadığı anlaşılmıştır.Bu personeller hakkında bir işlem yapılmamıştır.
1- Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
2- Kaybolan yada resepsiyon içerisinden çalınan montun 850 ytl lik ücretini ödemek zorundamıyım?
3- Kimse olayı sonuçlandırmak için birşey yapmıyor.Bunu hızlandırmak için ne yapmam gerekiyor?
4- Otel kapanacağı için personellerin çıkışları verilmeye başladı;bu yüzden olay sonuçlana kadar yurt dışında yaşayan personelin otelden ayrılmamasını
isteyebilirmiyim?
5- Jandarmaya gidip bu durum hakkında yasal işlem başlatmam nasıl olur?
6- Bu anlattıklarıma dayanarak otel hakkında hakaret ve iftira davası açabilirmiyim.
Not: İstifa edeceğim çünkü hırsızlıkla suçlandım,hakarete uğradım,gururum kırıldı.Bu olaydan sonra burada çalışmak istemiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim...
Re: İftira atılmak suretiyle istifam istendi.
Delil ve şahitlerinizin sağlam olduğunu düşünüyorsanız, İş Kanunu 24. madde hükümlerine göre iş sözleşmenizi haklı nedenle feshedebilir ve kıdem tazminatı talebinde bulunabilirsiniz. Bu tür durumlarda son Yargıtay kararları; hırsızlık vb. suçlamalarda işverenin kolluk kuvveti ve adli mercilere başvurup başvurmamış olmasını önemsiyor. Bu nedenle sizin de öncelikle Jandarma ve Cumhuriyet Savcılığı'na gerekli başvuruları yapmanız ve ardından iş akdinizi feshetmeniz yerinde olur.
Selamlar,
İftira atılmak suretiyle istifam istendi.
1- O gün calısan 2 personel Kırgız ve otel kapandığı için biri bugün diğeride 20. sinden sonra Türkiyeden ayrılacak ve malum eşyayı bu arkadaşlar almış olabilir.Otelin Genel müdür yardımcısına bu konuda bilgi vermiş olmama rağmen herhangi bir hareketlilik söz konusu değil.
2- Otelin elinde Tarafıma sunabilecekleri herhangi bir delil yok Kamera kayıtları net değil,netleştirmek için istediğimde verilmedi.Ama benin için şu anda çalıştıkları için otel aleyhine şahitlik yapabilecek biri bulabileceğimi sanmıyorum.
3-Otelde 1 yıldan az çalıştığım için tazminat hakkım doğmadı,ayrıca ben para için bu olayı büyütmek istemiyorum.Benden ve Eşimden bu nedenle özür dilenmesini,montun ve konaklamanın parasının maaşımdan kesilmesini istemiyorum.
Teşekkür ederim. Saygılar.