İstifa dilekçesi geçerlilik süresi?
Bir kamu kuruluşunda 2 yıldır sözleşmeli personel olarak çalışıyorum. Müdürümle anlaşamadığımdan dolayı 04.09.2007 istifamı verdim kabul edildi. İki gün sonra müdürün başka yere atandığını, tekrar gelip işe başlamamı istediklerini söylediler bende geldim. SSK çıkışımı bile yapmamışlar ama istifa dilekçemi geri vermediler. Bende istemeye çekiniyorum ama içimde bi korku var. Acaba verdiğim istifa dilekçemin geçerlilik süresi nedir. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: İstifa dilekçesi geçerlilik süresi?
İstifa dilekçesi verdikten sonra işvvereninizin sizi çalıştırmaya ve sizin de çalışmaya devam etmeniz halinde, eğer açık tarihli bir istifa dilekçesi vermediyseniz, istifa dilekçenizin herhangi bir hükmü kalmamıştır.
Selamlar,
"Çalışmakta olduğum Vakıf Muhasebeciliği görevimden şahsi nedenlerim dolayı istifa ediyorum.04.09.2007"
Aynen böyleydi dilekçem heralde yazdığım tarih problemi ortadan kaldırıyor değil mi?
Yasal olarak bi istifa dilekçesinin tarih atıldığı halde, geçerlilik süresi var mıdır acaba?
Attığınız tarih bildirim tarihi ise,
ihbar sürenizin bitimi kadar süre sonra hala o işyerinde çalışmaya devam ediyor iseniz bir geçerliliği kalmayacaktır.
Ya açık tarihli bir istifa dilekçesi ise. O zaman yapacak ne kalır?
Alıntı:
kuzgun12 rumuzlu üyeden alıntı
Talihine küsüp,inşallah bugünde dilekçeyi kullanmazlar diyerek işyerine gidilir,ilk görülen duvara kafa sert bir şekilde 3kez vurularak,bir daha böyle bir hata yapmaması gerektiği kendi kendine 40kez yüksek sesle tekrarlanır.
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Talihine küsüp,inşallah bugünde dilekçeyi kullanmazlar diyerek işyerine gidilir,ilk görülen duvara kafa sert bir şekilde 3kez vurularak,bir daha böyle bir hata yapmaması gerektiği kendi kendine 40kez yüksek sesle tekrarlanır.
:)
O zaman bunun yapılması gerektiğini bunu yapan arkadaşlara söylediğimde sarsıntıyı oradan (dikkat edin neredesiniz diye sormuyorum) hissedersiniz diye düşünüyorum. Ben bir fabrikanın muhasebesindeyim ve oranın prosedürü bu.
Yani deveyi güdersin ya da gidersin hesabı.
Türkiye'de öyle sanıyorum ki olması gereken diye bir kavram kalmadı. Acaba neresinden tuttursamda.. gibi bir gidiş var. Hiç bir denetimde yok sanırım. Herkes birbirini kandırıyor. Acaba sanayicinin ilerlemesini bu şekilde mi sağlıyorlar. İmtiyazlarla!
Alıntı:
kuzgun12 rumuzlu üyeden alıntı
İstifa dilekçesi tarihsiz ise işleme konulmadan önce bir notere gider işyerinize verdiğiniz istifa dilekçesinin artık bir hüküm ifade etmediğini belirten bir ihtarname yollatırsınız olur biter..