İşe İade Davası Devam Ederken, Devlet Dairesinde Memuriyete Başlanabilinir mi?
:( Merhabalar.Öncelikle sitenizin bize sağlamış olduğu bu kaliteli hizmetinden dolayı emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.Sorum şu olacaktı. Çalıştığım kurumdan 25/2h maddesinden çıkarıldım.hemen İşe geri iade davası açtım. İlk mahkeme sonucunda geri iadeyi kazandım, karşı taraf temyize gönderdi.neyazıkki toplam mahkeme sonuçlandırma süreci 3 ay gibi bir zaman olarak gösterilse de 1,5 yıl oldu hala daha netice gelmedi.Bu aşamada avukatım bana sigortalı bir işyerinde şu süreçte çalışamazsın dedi. Fakat forumunuzda yaptığım aramada, bu süreçte çalışılabileceğini öğrendim. Şuan sigortalı değilde KPSS kanalıyla bir devlet kurumuna atamam olursa, bu dava süresince çalışmaya başlamamda herhangi bir sakınca olurmu, dava ile ilgili haklarımı kaybedermiyim.Yanıtınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar…
Re: İşe İade Davası Devam Ederken, Devlet Dairesinde Memuriyete Başlanabilinir mi?
SSK veya Emekli Sandığına tabi olarak çalışmanızda hiç bir sakınca yok, davanızı da etkilemez. Ancak Yargıtay kararınızı onadığı zaman işe iade için başvurmak zorundasınız. Eğer işveren "gel başla" derse işe başlamanız gerekir aksi halde işe iade davası ile (işe geri iade hatalıdır) elde ettiğiniz ücret ve tazminatınızı alamazsınız. Buna karşılık 25. m.den dolayı sözleşme feshedildiğine göre feshin haklı nedenle olmadığı ortaya çıkacağından ihbar ve kıdem tazminatlarınızı talep edebilirsiniz.
tazminatımı taksitle veriyolar buna itiraz edebilirmiyim?
öncelikle cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.ben özel bir şirketinde 01.10.2004tarihinde işe girdim..31.01.2009 işime 4857 kanunun 17 maddesince fesih ettiler.tazminatımı birini bu ay olmak üzere diğerinide gelecek ay vermek üzere ikiye bölecekler bu yasalar gereği doğrumu.buna itiraz hakkım varmı.rica etsem bu kadar süre çalışma sonu ne kadar tazminat alabilirim?bide şöle bişey var beni işten çıkaracağını sekiz hafta önceden bildirmesi gerkirken bildirmediler bundan dolayı ihbar tazminatıda alabilrimiyim?net maaş 525.artı sendikalıyım.bana geniş bi bilgi verirseniz sevinirim ortada kaldım destekliyenimde yok durumum çok kötü teşekkür ederim cvplarınınz için.