Karaliste & Vadesiz Hesap
Bundan 2 yıl önce bir bankadan kredi kartı aldım ve bir yığın borca girdikten sonra icralık oldum. Bütün borcumu 1 yıl kadar sonra ödedim. Aradan 4 ay geçti ve bundan bir kaç gün önce farklı bir bankaya gittim ve vadesiz hesap açmak istediğimi söyledim. Fakat hesap açılamayacağını ve Merkez Bankası' nın ihbarı olduğunu öğrendim ve hesap açamadım. Açmak istediğim hesap türü vadesiz bir banka hesabı.
Bu durumda ne yapabilirim? Forumda aramalarım da sadece kredi için açıklamalar vardı. Belki vadesiz hesapta farklı bir yol izlenebilir diye düşündüm.
Bu konuda bilgilerinize acilen ihtiyacım bulunmakta. Saygılarımla
Re: Karaliste & Vadesiz Hesap
Alıntı:
katilkuzu rumuzlu üyeden alıntı
Bundan 2 yıl önce bir bankadan kredi kartı aldım ve bir yığın borca girdikten sonra icralık oldum. Bütün borcumu 1 yıl kadar sonra ödedim. Aradan 4 ay geçti ve bundan bir kaç gün önce farklı bir bankaya gittim ve vadesiz hesap açmak istediğimi söyledim. Fakat hesap açılamayacağını ve Merkez Bankası' nın ihbarı olduğunu öğrendim ve hesap açamadım. Açmak istediğim hesap türü vadesiz bir banka hesabı.
Bu durumda ne yapabilirim? Forumda aramalarım da sadece kredi için açıklamalar vardı. Belki vadesiz hesapta farklı bir yol izlenebilir diye düşündüm.
Bu konuda bilgilerinize acilen ihtiyacım bulunmakta. Saygılarımla
Sn Katilkuzu,
Mevduat hesabı açtırmak isteyen kimsenin fiil ehliyetine haiz olması durumunda, Vadesiz mevduat hesabı açtırmasına engel teşkil edebilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Mümeyyiz olmayan kişilerin ise mevduat hesabı açtırması mümkün değildir.
Bahsettiğiniz Hesap türü KMH, Yani Kredili Mevduat Hesabı ise, Bankanız Açmayabilir. Başındaki Kredili Kısmını Çıkarıp da Mevduat Hesabı Açabilir.
Başka Bir Bankadan Açtırmayı yada Başvurduğunuz Şubenin Operasyon yada yönetmenleriyle görüşünüz derim.
Mutlaka Yardımcı olacaklardır.