Sigorta başlangıcı hakkında
İyi günler ben 30 temmuzda bir şirkette işe başladım. Sigortam 17 eylülde başlangıcım yapıldı. Kanunna göre işe ilk girdiğim günden itibaren yapılması zorunlu değilmi. 3 ay çalıştığın zaman işten kovulsan kanuna göre tazminat almaya hakkın var mı çalışma saatlerin gelince yasal çalışma saati 8 saat değilmi yardımlarınız için teşekkürler....
Re: Sigorta başlangıcı hakkında
Alıntı:
jaws1641 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler ben 30 tembuzda bir şirkette işe başladım ama sigortam 17 eylülde başlangıcım yapıldı kanunna göre işe ilk girdiğin günden itibaren yapılması zorunlu değilmi bide 3 ay çalıştığın zaman işten kovulsan kanuna göre tazminat almaya hakkın var mı çalışma saatlarenine gelince yasal çalışma saati 8 saat değilmi yardımlarınız için teşekkürler....
Bu sorduklarınızdan başka forum kurallarından olan uygun konu başlığı seçmek kuralına uymak da gerekli değil mi? Ayrıca ???????.....K B Ç Y bunlarda sizin aralarda kullanmayı unuttuğunuz noktalama işaretleri ve gene kullanmadığınız alfabemizde bulunan büyük harfler.
Konu başlığınızı düzeltmemeniz durumunda korkarım yanıt almanız zor.
saygılar
Cevap bekliyorum.
Saygılar...
Sn.jaws1641;
Sizinde belirttiğiniz gibi ssk girişinizin işe başladığınız gün yapılmış olması gerekir.Eksik gösterilen günlerinizin bildirilmesi için işvereninizle görüşebilir,ssk ya işe giriş bildiriminizin geç yapıldığına dair şikayette bulunabilirsiniz.Bu durum muhtemelen işvereniniz tarafından hoş karşılanmayacağından karar sizin.
İşinize son verilmesi durumunda hak kazandı iseniz kıdem tazminatınız ödenir.Bahsettiğiniz gibi 3 aylık bir çalışma sonunda ihbar süresi kadar önceden haber verilmeden işinize son verilirse ihbar tazminatına hak kazanırsınız.
Yasal çalışma süresi haftalık 45 saattir.Bu 45 saatin tamamlanması için işveren çalışma saati başlama ve bitişlerini düzenler.Ancak günlük çalışma süresi 11 saatin üzerinde olamaz.
saygılar