Evlilik dışı doğan çocukların hakları
Merhabalar,
Benim 1999 da birlikte oturduğum dini nikahlı eşimden bir çocuğum oldu. Ve 2000 senesinde ayrıldık. Ve eşim 6 yaşına kadar kızımı toplasak toplasak 2-3 kere görmüştür. Ve bu süre içinde ne maddi ne manevi hiçbir desteği olmadı kızıma. Benim beklentim hiç olmadı ondan zaten. Ve şu an kızım 8 yaşında babasını 2 senedir arada gidip görüyor (benim ikna çabalarımla). Ve babası kızımın arada üzerine kıyafetlerini alıyor ve sadece okul servis ücreti ödüyor. Kızımı ben kendi nüfüsuma aldım. Eşim hala nüfüsuna almadı kızımı.Benim öğrenmeye çaliştiğim konu: Acaba ben şu saatten sonra kızımın babasına (kendim için değil) kızım için nafaka davası ve kızımı nüfüsuna alması için bir dava açabilirmiyim(miras hakları için,sigortası için)? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: Evlilik dışı doğan çocukların hakları
Nafaka talep edebilmeniz, ya babanın çocuğu tanıması ya da babalık davası açılarak babalığa hükmedilmesi ile mümkündür.
Babalık davası için kanunda öngörülen süreyi siz kaçırmış bulunuyorsunuz. Bu durumda çocuğunuz reşit olduğunda bu davayı açabilecektir.
Lütfen bir meslektaşımdan hukuki yardım alınız.