Emeklilikten sonraki çalışmalarla emekli maaşı yükseltilebilinir mi?
Bir akrabamın benden istediği yardım üzerine, ben de konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler...
"506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabii olarak çalışmaktayken 10 yıl kadar evvel 5200 gün üzerinden (yaklaşık olarak-ben şu an tam gün sayısını hatırlamıyorum) emekli oldum. İlerleyen yıllarda bir işyerinde sosyal güvenlik destek primim yatırılarak bir işyerinde 2 yıl kadar tekrar çalıştım. Duydum ki, sonraki çalışmalarla prim gün sayısı arttığı için maaş da artıyormuş, ne yapabiliriz"
Sorusu bu idi. Soru bana sorulduğu esnada (Ben, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ----Bölge Müdürlüğü personeliyim) yanımızda bir de avukat arkadaş vardı. O, yeni sosyal güvenlik yasasıyla bu durumun artık mümkün olmadığını söyledi ancak yasanın hangi maddesine istinaden bunu söyledi öğrenemedik. Bu akrabamın sonradan çalışmasıyla emekli maaşı yükseltilebilinir mi? Yasa değişti ise hangi kanunun hangi maddesine denk gelmektedir...
Selam ve saygıyla..
Re: Emeklilikten sonraki çalışmalarla emekli maaşı yükseltilebilinir mi?
Alıntı:
karabekir rumuzlu üyeden alıntı
Bir akrabamın benden istediği yardım üzerine, ben de konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler...
"506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabii olarak çalışmaktayken 10 yıl kadar evvel 5200 gün üzerinden (yaklaşık olarak-ben şu an tam gün sayısını hatırlamıyorum) emekli oldum. İlerleyen yıllarda bir işyerinde sosyal güvenlik destek primim yatırılarak bir işyerinde 2 yıl kadar tekrar çalıştım. Duydum ki, sonraki çalışmalarla prim gün sayısı arttığı için maaş da artıyormuş, ne yapabiliriz"
Sorusu bu idi. Soru bana sorulduğu esnada (Ben, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ----Bölge Müdürlüğü personeliyim) yanımızda bir de avukat arkadaş vardı. O, yeni sosyal güvenlik yasasıyla bu durumun artık mümkün olmadığını söyledi ancak yasanın hangi maddesine istinaden bunu söyledi öğrenemedik. Bu akrabamın sonradan çalışmasıyla emekli maaşı yükseltilebilinir mi? Yasa değişti ise hangi kanunun hangi maddesine denk gelmektedir...
Selam ve saygıyla..
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu...Lütfen bir yardım...
Alıntı:
karabekir rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan kimse yok mu...Lütfen bir yardım...
Pekiyi, soruyu şöyle soralım.
Emekliye 2000 yılında ayrıldınız. 5200 gün prim ödemişliğiniz ve 700,00 YTL emekli aylığınız var. Bir yıl sonra başka bir işyerinde sosyal güvenlik destek priminiz yatırılarak tekrar çalışmaya başladınız ve 5 yıl daha çalışmanız devam etti. Sonraki bu 5 yıllık çalışmayı hesaba katarak 700,00 YTL maaşı yükselttirebilir miyiz yoksa yükseltemez miyiz...
Arkadaşlar konunun başından beridir sorduğum soru aslında bundan ibaret. Konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa memnun olacağım...Selamlar ile...
"506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabii olarak çalışmaktayken 4 yıl kadar evvel 8250gün üzerinden (yaklaşık olarak-ben şu an tam gün sayısını hatırlamıyorum) emekli oldum. İlerleyen yıllarda bir işyerinde sosyal güvenlik destek primim yatırılarak bir işyerinde 4 yıl kadar tekrar çalıştım. Duydum ki, sonraki çalışmalarla prim gün sayısı arttığı için maaş da artıyormuş, ne yapabiliriz"
teşekkürler.
Eksik duymuş veya yanlış değerlendirmişsiniz.
SGDP ödenerek çalışılması durumunda,ödenen SGDp primlerinin size hiçbir faydası olmaz.Burada bahsedilen sosyal güvenlik DESTEK primi,sadece ssk ya destek sağlar.Adına prim ödenen kişiye hiçbir faydası yoktur.
SGDP ödeyerek çalışmak yerine emekli maaşınızı kestirerek,tüm sigorta kollarından prim ödenmesi durumunda 3-5yıl sonra tekrar emeklilik başvurusunda bulunduğunuzda o günkü değerlere göre emekli maaşınız hesaplanacağı için yükselme olacaktır.
saygılar
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Eksik duymuş veya yanlış değerlendirmişsiniz.
SGDP ödenerek çalışılması durumunda,ödenen SGDp primlerinin size hiçbir faydası olmaz.Burada bahsedilen sosyal güvenlik DESTEK primi,sadece ssk ya destek sağlar.Adına prim ödenen kişiye hiçbir faydası yoktur.
SGDP ödeyerek çalışmak yerine emekli maaşınızı kestirerek,tüm sigorta kollarından prim ödenmesi durumunda 3-5yıl sonra tekrar emeklilik başvurusunda bulunduğunuzda o günkü değerlere göre emekli maaşınız hesaplanacağı için yükselme olacaktır.
saygılar
Teşekkürler...Bu konuda SSK dahi kesin bir bilgi vermiyor...Sosyal Güvenlik Destek Priminin yatıp yatmadığını dahi tespit edemiyorlar...İşverenin dosyasından bakmaları gerekiyormuş, kişinin kendi dosyasında SGDP ödenip ödenmediği görünmüyormuş...
Neyse, bilgiler için tekrar tekrar teşekkürler...