Evlilik ile Alakalı Bir Soru
ilk olarak herkesin geçmiş ramazan bayramını tebrik eder hayırlara vesile olması temennisi ile..
benim sorum şu..
kız kardeşim bundan 5 ay önce almanyada ikamet eden bir ailenin oğlu ile evlendi..
damat hem türk hem alman vatandaşı..düğün esnasında nikah kıyılırken alman vatandaşı olarak nikah kıyılmış..
bunun ileride bir sıkıntı çıkarma ihtimali varmı hukuki açıdan..?
boşanma olursa nafaka alma ihtimali nedir?ne gibi sıkıntılar çıkar?
bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Re: Evlilik ile Alakalı Bir Soru
Taraflardan biri Türk vatandaşı olduğu sürece boşanma davalarında Türk Hukuku uygulanacağından sorun çıkmayacaktır.
Sayın Avukat Arkadaşlar Öncelikle böyle bir site yarattığınız için teşekkürler ben yeni üyeyim bana yardımcı olursanız sevinirim Benim evlilikle bir sorunum var. Ben 15.04.1984 doğumluyum Eşimse 01.12.1991 doğumlu ve 1 çocuğumuz var resmi evlilik için ne yapmamız gerek yada bu durum resmi evlilik yapa bilirmiyiz.
yardımlarınız için şimdiden teşşekürler.
Alıntı:
firarim74 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Avukat Arkadaşlar Öncelikle böyle bir site yarattığınız için teşekkürler ben yeni üyeyim bana yardımcı olursanız sevinirim Benim evlilikle bir sorunum var. Ben 15.04.1984 doğumluyum Eşimse 01.12.1991 doğumlu ve 1 çocuğumuz var resmi evlilik için ne yapmamız gerek yada bu durum resmi evlilik yapa bilirmiyiz.
yardımlarınız için şimdiden teşşekürler.
1.12.2007'den sonra hakime başvurarak 1991liye evlenme için izin vermesi talep edilebilir. Ya da 1.12.2008'e kadar bekleyip sadece ana ve babasının iznini alıp evlenilebilir.
Avukatınıza danışın.
Hukukçu arkadaşlar bana bir yol gösterin 1 yıllık evliyim ama resmi nikah yapamıyorum sebebide eşimin yaşı tutmaması 16 yaşında eşim
Hakim izni gerektiğini söyliyorlar bunun için ne gerekiyor.
Ne kadar sürede sonuçlanır.
Şuan herhangi bir sağlık güvenceside yok eşimi hastaneye bile götüremiyorum
Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.
Şimdiden Yardımlarınız için Teşekkürler.
Mahkemeden kazai rüşt yapılmasını talep edeceksiniz...Bir avukatla görüşün ve dilekçenizi hazırlatın...
Eşinizin doğum tarihini gün ay yıl olarak yazarmısınız...
Ailesinden izin almak her iki taraf içinde yararlı olacaktır. Böylece eşinizde hayata daha güvenli bakacak ve sizi daha mutlu edecektir. Henüz çok gençsiniz...
Alıntı:
PASSIONS rumuzlu üyeden alıntı
Ailesinden izin almak her iki taraf içinde yararlı olacaktır. Böylece eşinizde hayata daha güvenli bakacak ve sizi daha mutlu edecektir. Henüz çok gençsiniz...
Sayın passions ailesinin izniyle nasıl evlenebileceklerini belirtirseniz sevinirim...Bekliyoruz...
01.12.1991 doğumlu eşim
Birde ailemizin izniylen evleniyoruz. Eşimin yaşı değilki küçük
ailesi kimliğe küçük kayıt etmişler.