-
Bosanma
ben ve es1m anlasmali olaraktan ayrilmak istiyoruz aslinda ben istiyorum davayi sen ac d1yor ben ev hanimiyim kendim bas vurabilirmiyim kizimin velayetini hakim kime verir 6 yillik evliyiz kizimde 6 yasinda. kizimin babas1 bana 2 kere ihanet etti bunlarin hepsine sahitler1mde var. boyle bir durumda dava nekadar surer bana bu konularda bilgi verirseniz sevinirim.
-
Ev hanımı olmanız davayı tek başına açmanıza bir engel değildir.
Kızınızın velayetine gelince ise hakim bu konuda çocuğun menfaatini dikkate alacak ve takdir hakkını kullanacaktır.Bu durumda tarafların ekonomik durumu dikkate alınacaktır.Dolayısıyla velayet konusunda kesin birşey söylenemez.Ancak ev hanımı olmanız ve herhangi bir gelirinizin olmaması bu konuda eksi puan diyebilirim.
Medeni kanunda zina boşanma sebebi olarak düzenlenmiştir.Alisikayanında belirttiği gibi zinayı affettiyseniz bu nedene dayanarak dava açmazsınız.
-
Arkadaşların da dediği gibi, davayı açabilirsiniz. Zinayı affetmek, sonrakileri de otomatikmen affetmek demek değildir. Yani, zina dolayısıyla dava açabilirsiniz. Kızınızın küçük olması, sizin lehinize. İkinizin de boşanmak istemesi durumunda hakim ilk celsede karar verir fakat velayeti baba isterse, tarafların maddi durumlarının araştırılması dolayısıyla başka bir tarihe dava bırakılır. (En fazla 1 ay...) Keşke çalışır durumda olsaydınız... Ama başka gelir gösterebilirseniz çok güzel. Dava dilekçesinde velayeti talep edin, nafaka da talep edin...! Bakınız medeni kanun md. 161!!! Zinanın üzerinden altı ay geçmemiş olması gerekir. Yoksa zımnen kabül etmiş olursunuz. En geç 3-4 ayda biter zannediyorum fakat davanın seyrine göre değişir tabii...
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...