Kamu Malına Zarardan Ceza Alır mıyım?
Geçtiğimiz mayıs ayında 4 arkadaş eski okulumuzun duvarlarına Pinti Caner yazısı yazdık. Kamera görüntülerinden tespit edildik ve müdürümüz şikayetçi olmuş. Ertesi gün gidip müdürümüzden af diledik ve duvarları eskisinden güzel boyadık. Müdürümüz ''şikayetimi geri almaya çalışacağım ama en kötü ihtimal mahkemeye çıkarız, ben şikayetçi olmam'' dedi. 2 gün sonra ''ben şikayetimi geri aldım karakola gidin dedi '' biz karakola gidip ifade verdik. Birkaç hafta sonra mahkeme kağıdı geldi. Yaşlarımız 18 in üstünde. Mahkemede ne gibi sonuçlar çıkabilir ? Şimdiden teşekkürler.
Re: Kamu Malına Zarardan Ceza Alır mıyım ?
Su mudure bak yaa insan ogut verir.Genc cocuklarin hayatini karartmaya calismaz.Bu mu simdi egitimcilik yaziklar olsunn...Ogretmenler adaletten once egitimci rollerini on plana cikarmalilar..
Alıntı:
asii rumuzlu üyeden alıntı
Su mudure bak yaa insan ogut verir.Genc cocuklarin hayatini karartmaya calismaz.Bu mu simdi egitimcilik yaziklar olsunn...Ogretmenler adaletten once egitimci rollerini on plana cikarmalilar..
Basit bir para cezası alırsınız diye düşünüyorum.
kamu malına zarar vermek suçtur.Takibi şikayete bağlı değildir.Müdürün şikayetçi olup olmaması önemli değildir.Ama bahsettiğiniz konu,şuç yerine kabahat olarak değerlendirilmelidir.Duvarı kirletmek gibi...