SSK Primi ve daha bir çok mağduriyet..
Merhaba,
Ben Türkiye'nin en büyük bilgisayar firmalarından birinde yöneticilik yapmaktayım. Bu iş yerine aslında 2006 senesinin temmuz ayı başında Yönetici Asistanı olarak başlamıştım. Fakat aldığım eğitim ve daha önceki tecrübelerim göz önünde bulundurularak şirkette hem yeni bir projenin başına getirildim hemde ayrı bir bölümün yöneticiliği pozisyonuna getirildim. Tam 17 aydır bu şirkette çalışıyorum fakat aldığım ücret ssk tarafına asgari ücretden gösteriliyor.. Halbuki asgari ücretin nerdeyse 5 katı kadar maaş ve yönetiminde olduğum projemin satışlarıyla ilgilide prim almaktayım. Huzursuzluklarla dolu olan bu iş yerinde ayrılmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Noter huzurdu ihtarname çekerek ilgili yöneticilerle hiç muhatap olmadan iş yerimle ilişiğimi kesebilirmiyim? Bu arada bize maaş aldığımız zamanlarda 2 ayrı evrak imzalatılıyor. Biri gerçek maaşımız, diğer kalan tutarıda prim olarak gösteriliyor (bu primler ssk ya yansıtılmıyor tabii..) aynı zamanda şirketteki sekreter çaycıda bu şekilde maaş alıyor yani ne primiyse onlarınki bundada bir mantık bulamıyorum.. Bunların yanı sıra şirketten ayrılmak istememin sebebi patronumuzun bariz bir şekilde elemanlar arasında ayrımcılık yapması. Daha önce şirkette çalışan bir arkadaşımız askere gitmişti. 2 hafta önce döndü, oldukça vasıfsız olmasına rağmen benim ve diğer bazı arkadaşlarımın sorumluluğunda olan önemli görevler bu askerden dönen arkadaşada verildi. Mesela benim pazarlamama görevimi kendisi üstlenecek ve dolayısıyla primleride o alacak gibi.. Bunların yanında bu şirketin bazı yasa dışı işlerinede istemeden şahit oldum ve bu yasa dışı işleri emaillerimle belgelendirebiliyorumda... Sonuç itibariyle bu insanlarla muhatap olmadan nasıl şirketle ilişiğimi kesebilirim ve ssk tarafındaki haklarımı geri alabilirim?(Dip Not : Bu şirkete benim bilgiğim kadarıyla daha önce 6-7 kez bu sebeple dava açılmıştır-hala sürende var) Ne önerirsiniz? Noter aracılığı ile olursada ne detay vermeliyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Ayşe A.
Re: SSK Primi ve daha bir çok mağduriyet..
Biraz uzun oldu ama cevaplarsanız çok sevinirim... Lütfen..