Kazanılmış hak geri alınabilir mi?
09.10.2007 itibari ile işyerimden tazminatımı aldım ve iş aktim feshedildi. buraya kadar herşey normal ancak, işyeri bize yemek için nakit yerine sodexo pass card vermişti ben öğle yemeği pek yemediğim için bu card içinde 617 ytl lik bir bakiye kalmıştı.
işyeri iş aktimi feshettiği gün sodexo cardımı kapattırıp içindeki bakiyeyi iade faturası ile kendisine almış ve benim card ım iptal edilmiş.
Durumu sorduğumda işyerinden ayrıldığım için card ve içindeki bakiye üzerinde bir hakkımın olmadığı söylendi :kızgın:
bu bakiye çalıştığım süre içinde bana yemek parası olarak yatırılan bir bakiyedir bu kazanılmış bir hakmıdır ?
kazanılmış hak kullanılmazsa iş akdi feshinde geri alınabilirmi?
Haklı isem (meblağ düşük olduğu için avukat tutmak zor ama bunu yanlarına bırakmak istemiyorum) nasıl bir yol izlemem ve ne yapmam gerek.
Teşekkürler.
Re: kazanılmış hak geri alınabilirmi?
Yemek kartı Ekim ayında yiyeceğiniz yemek karşılığı verlmiştir. 9 Ekime kadar kullandığınız ve o tarihte sözleşmeniz sona erdiğinden şirketin bu işleminde bir hata yoktur, bu kazanılmış hak oluşturmaz.
karta ekim ayı için herhangi bir yükleme yapılmamış, 617 ytl lik meblağ öğle yemeği fazla yemediğim için kartta biriken meblağ, yani en az 8-10 ayda kartta biriken bakiye.
İşveren buna rağmen iş akdi feshedildiği için kartı kapattırabilir ve bakiyeyi iade alabilirmi?
Haklı olabilirsiniz. Fakat keşke bunu ibraname imzalarken söyleseydiniz. Şirket ödeme yapmaz ise dava açmaknız gerekiyor. Bunun da masrafı çok daha fazla olur.