İmarsız arazide hisse satışı
20000m2 imarsız (ekilebilir tarım arazisi) ve çevre koruma da görünen arazinin %50 tapu üzerinde de belirtilen hissedarıyım. Öğrenmek istediğim;
10000m2 olan hissemi satabilirmiyim.Hissedarın bana daha sonra dava açma hakkı var mı? Bunu önlemek için satmadan önce Noter aracılığıyla hissedara satış ihtarı mı göndermem gerekiyor? Cevap vermezse veya olumsuz cevap verirse(satın almak istemez ise) ne olur?
Re: İmarsız arazide hisse satışı
Mesajı yazan arkadaştan özür diliyorum yeni konu yaz butonunu bulamadım yanıtla butonunu kullanarak bende arkadaşımın sorununu izah edip sizden yardım rica ederim
"Babamın üzerine tapusu olan 500 m2 arsaya eski evi yıkıp 2 katlı yeni evin kabasının inşaatını bitirdim.Bu sırada belediyeden görevliler gelip evi mühürlediler.
Söz konusu arsa ve inşaat 01/01/2005 tarihli karar öncesinde eski hali ile köy olup bu tarihten itibaren çevre köyleri belediyelere baglayıp mücavir alan içine aldıları için mühürlendigini söylediler.fakat ceza kağıdında yazdığı gibi -imar planı olmayan- mücavir alan içine dahil olan bölgede inşaat yaptığımız için 4000ytl ceza encüment kararı uygulandı
İmar planı olmayan yerde inşaat için ruhsat veremeyeceklerine göre bu cezanın hukiki bi dayanağı nasıl oluyor
Alıntı:
eser26 rumuzlu üyeden alıntı
İmar planı olmayan yerde inşaat için ruhsat veremeyeceklerine göre bu cezanın hukiki bi dayanağı nasıl oluyor
Ruhsat almadan inşaat yapmanız olabilirmi?
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Ruhsat almadan inşaat yapmanız olabilirmi?
imar planı olmayan halini arkadaşım köy vasfının devam ettiğini düşünerek inşaat yapıyor bu düşünce bana da mantıklı geldiği için fikrimize kanuni dayanak oluşturacak; cezaya veya ardından gelebilecek -icra- ya engel olmak için yapılabilecek bişey var mıdır ?
şimdiden teşekkür ederiz
Toprak Koruma Kanunu gereğince arazilerin ufalanmasını engellemek için belirli miktardan düşük hisselerin,hissedarlar dışındaki kişilere satışı mümkün değildir.
Satılacak arazinin niteliğine göre bazı yerlerde 20.000, bazı yerlerde 5000,bazı yerlerde de 3000 metrekare den küçük arazi hisseleri satışında tapu işlemi yapılamaz.Sahip olduğunuz hissenin tapu kaydındaki niteliğine göre,hissedar dışı satış yapıp yapamayacağınızı "Toprak koruma kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun"a bakarak bilebilirsiniz.Hissedara bildirme mecburiyetiyle ilgili bilgim yok.
Not:Sözkonusu kanuna internetten ulaşablirsin.
Cevap: Re: İmarsız arazide hisse satışı
Tarım arazisinde (bağ) hisse satışı tapu tescili yapılmış.
Sadece paydaşlara satışı yapıla bilen bu satışta Akraba olmayan 3. Şahsa satış yapılmış.
Bu durumda:
1- Tapu müdürlüğünün bir hatalı satışı nasıl iptal edilebilir.
2- Tapu iptali gerçekleşince bu paylara ne olur
Tapu müdürlüğü:
Bağ satışını evsafı değişmemiş olarak gözüken taşınmaza nasıl tapu veriyor
Tapu tarihi 9/2007
Paydaşlarımızın sattıkları yerlerin alım satımlarını alan akraba olmayan 3. şahıs iyi niyetli olmayarak tapu değerlerini yüksek göstererek muvazaa yapmış.
Bu muvazaa davası ile satışın iptali istenir mi?
İstenirse iptal edilen pay başka paydaş kalmadığı için bana verilir mi?
Bilginiz varsa yazabilir misiniz?
Toprak Koruma Ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Kanun No. 5578 Kabul Tarihi : 31/1/2007) çiğnenerek 12/09/2007 tarihinde akrabalarımdan tapuda hissesi bulunmayan akraba olmayan 3. şahsa 3213/32x3 hissesini devrediyor ve tapuyu 3. kişi alıyor.
Kanun yürürlüğe girmesinden sonra satışı yapılıyor.
3. Şahsın aldığı tapu yine niteliği BAĞ olarak gözüküyor.
Bu yanlış ve kanuna karşı yapılan satışı hissedar olarak nasıl bozdururum. Yani Tapuyu iptal ettirebilir miyim?
Tapu iptal olursa bu satış miktarı ile bana mı yöneltilir?
Kimi mahkemeye vermem lazım?
Tapu Müdürlüğünü mü?
Yoksa alan 3. Şansı mı
Birde varsa dilekçe taslağı yollayabilir misiniz?
Lütfen bilgi verirseniz çok makbule geçer
Mahmut Selim GÜRSEL
corumlu2000@ttmail.com