Yüce filozof Murphy' nin bir kuralı vardır;
"Aptallarla tartışma, diğerleri aranızdaki farkı anlamayabilir."
Ragıp Atay dostum, https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=2491 forumunu haklı olarak kilitleyip,
http://www.otekileriz.com/Forum.asp?...lfom=&alfomad=
ve
http://www.otekileriz.com/Forum.asp?...anilik=&page=1
forumlarında gereken cevapları vermiş, sonunda insanlar birbirlerine çay, kahve, gazoz ısmarlama noktasına gelmişken dün aşağıdaki iletinin girildiğini farkettim.
Anılan siteye üye olmayı hiç düşünmediğim için buradan yazmak durumundayım.Alıntı:
Bu konuda bazen biz desemde tamamen kendi fikirlerimi ifade edeceğim yazıya döktüğüm beyanların yegane sorumlusu benim., konuda mesafe alınmış, hukukçu intihal yapar mı diye bir yazıdan çıkmış bunlar, intihal yapan infihalde gösterir, Ötekiler'e yani bizlere ne çok demişler, doğrusu tamamını okumadım, şöyle bir baktım, ancak ötekileşmek diye sözde alaylı bir kavramı uydurmuşlar, rahat olun açıklıyorum "Ötekileriz"den olmanın bir ön aşaması "ötekileşmek" değildir, böyle bir kategori yok bilesiniz, bu nedenle girişim ana sayfasındaki duyurduğumuz şartlara sahip herkes, ön şart olarak zannettiği gibi ötekileşme evresine tabi olmadan yanımızda olabilir, yanımızda olmayı da sonsuz serbestlik olarak algılamayın, koşulları okuyup evet diyeceksiniz,
Yol yordam ve yöntemden sonra, muhatapçılar site olarak edebi, en edebi, edepli yada şahirce, yazarca falan olsa anlarım, adı -hukuk net- kızmışlar, edebi net olsa yine anlayacağım, madem ki hukuk var kendi içinizde sorgulayın, hukuki bir konuda doktrinde tartışılan ve yargıtayın yanlış bir uygulamasından bahsetmiyoruz,burada bir güzel emekten alıntıdan mahalle ağzı ile araklamadan abhsediyoruz, araklananın geri iadesi yoktur, aynısını yapacak olsa zaten bu olmaz, hukukçular bu konuda misli mala mislisini verelimde diyemezsiniz uzlaşmada yok, forumunuzdqa hukuksal bir neseleyi tartışalım, "Ötekileriz"in hukukçuları var, meydan boş değil, gelin referanduma sunulacak yasayı tartışalım, hukuki platformda, hukuk nette, Ötekileriz kültür ve sanat forumunu bulaştırmadan, siz öteki falan derken berileşmeyin, berileşen yanaşma olur, hukukla ilgili meselelere ve işinize bakın, bir daha da alıntı yaparken ilhama sarılmayın, sahibini söyleyin, hakimler; her yazınsal ürün esasen daha önce söylenmiş yada içten geçirilmiş bilinen ve malumun ilanıdır savunmasını yutmuyorlar, bilin, sağlıcakla kalın...http://www.otekileriz.com/Forum.asp?...nilik=&page=10
Evet, aptallarla tartışmak zor iş. Ama "kötüniyet" ile uğraşmak daha da zor. Bu yazı sahibinin aptal olduğunu düşünmüyorum ama kötüniyetli olduğu kesin.
İnternette, maillerde dolaşan özgün yazıların çoğunda yazarının belirtilmediğini, bu nedenle çeşitli sitelerde yazıların yer almak durumunda kalındığını, Ragıp Atay'ın intihal kastının olmadığını/olamayacağını tekrar tekrar anlatmayacağım. Otursun bütün forumları bir kez daha belki bir kez daha okusun anlayana kadar. Zaten tamamını okumadığını kendisi de itiraf ediyor, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup böylece döşenebiliyor "vasat/avam" takım ruhuyla.
Takıldığım bir nokta, Kültür-Edebiyat-Sanat alanında yerleşen sitenin bu üyesinin yazım kurallarına uymaya da özen göstermesi gerekmez miydi? De'ler da'lar ayrılmamış, "muhatapçılar", "şahirce" "geri iade" gibi garip bir Türkçe, düşük, devrik cümlelerle meramını anlatmaya çalışmış.
Kimse kusura bakmasın ancak siz ister takım ruhu deyin ister vasat dayanışması, ben şahsen bu işin peşini bırakmayacağım. Nedeni ise dayanışma veya bir dostuma sataşılmış olması asla değildir. İlke, anlamadan sebebini araştırmadan, kişiye bir fırsat dahi vermeden hakaret içerikli yazılarla bir insanın suçlanmasına karşı çıkmaktır. Bu suçlama yapılırken kişinin hukukçu kimliğinin ön plana çıkarılmasıdır, hukuk sitesi olmamız nedeniyle sitenin bütününe sataşılmış olmasıdır. Bunu yapanın sanatçı-edebiyatçı olması onun hoşgörülmesini gerektirmez ve bu yazdıklarımızı da sakın yavuz hırsız diye başlayacak yazılarla cevaplamaya kalkmayın. Bizler hukukçu olarak kişinin savunması alınmadan hakaretle dolu biçimde iddianame düzenlenmesini, yargılaması yapılmaksızın asılmasını affedemiyoruz.
Sitemiz hukuk alanında açık kaynak niteliğindedir ve Ötekileriz'in hukukçuları aynı zamanda bu sitenin de üyeleridir ancak yazı sahibi bunun dahi farkında değildir.Dilerse buyursun gelsin üyemiz olsun ve dilediği forumda dilediğini yazsın, Anayasa değişikliği tartışması zaten forumlarımızda mevcut, dilerse Fikir ve Sanat Eserleri mevzuatında da ayrı forum bölümümüz var intihal vakasını orada hukuki boyutuyla tartışalım. İnsanca tartışmaktan hiç bir zaman kaçınmadık, ama bel altı söz konusu olduğunda en nazik yerlere vurmasını da biliriz.
Bu arada "berileşen nasıl yanaşma olur" bu konuda bizleri aydınlatmanızı ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM.
Her neyse, yukarıda da belirttiğim üzere bu konu benim için henüz kapanmamıştır. Ötekileriz'i her zaman izleyeceğim...