Bir işyerinde çalışırken aynı zamanda bir işyeri açmak

Merhabalar,
Her ne kadar forum içerisinde bu konuyu araştırdı isem de bulamadığım için bir konu başlığı ile sormak istiyorum. Şayet daha önce sorulmuş ise kusuruma bakmayın. Yönlendirebilirseniz sevinirim.
Benim sorum bir işyerinde çalışırken aynı zamanda bir işyeri açmak imkanının olup olmadığıdır. Bir işyerinde çalışıyorum ve SSK aylıklarım ödeniyor. Ancak ek olarak başka bir işyeri daha açmak (LTD) ve ek gelir elde etmek isteğindeyim.
Bu mevcut işimden ayrılmadan mümkün müdür?
Cevaplarınız için teşekkürler.

Re: Bir işyerinde çalışırken aynı zamanda bir işyeri açmak

Mümkündür. Ortak da olabilirsiniz, kendi adınıza şahıs işletmesi de açabilirsiniz.

Öncelikle ivedilikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
Sizden edindiğim bilgiye göre demek oluyor ki, ben çalıştığım işyeri haricinde bir limited firması oluşumuna veya şahıs firması kurulumuna başlayabilirim. 
Iş yerim de bana kesinlikle herhangi bir yaptırımda bulunamaz. "Bizde maaşlı çalışırken kendinize bir limited firma kurmuşsunuz, bir ltd. ortaklığına girmişsiniz olmadı böyle"  demez. Doğru mu? Sadece emin olmak istedim. 
Tekrar teşekkür ederim.

Alıntı:

ulusoy2007 rumuzlu üyeden alıntı

Öncelikle ivedilikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.

Sizden edindiğim bilgiye göre demek oluyor ki, ben çalıştığım işyeri haricinde bir limited firması oluşumuna veya şahıs firması kurulumuna başlayabilirim. 
Iş yerim de bana kesinlikle herhangi bir yaptırımda bulunamaz. "Bizde maaşlı çalışırken kendinize bir limited firma kurmuşsunuz, bir ltd. ortaklığına girmişsiniz olmadı böyle" demez. Doğru mu? Sadece emin olmak istedim. 

Tekrar teşekkür ederim.

Peki bu durumda işverenmi olacaksınız,işçi mi?

Bir ltd şirkette sadece ortak olacaksanız mesele yok. Sosyal güvenliğiniz ile ilgili  sorun çıkmaz. Mesai saatleri dışında da olsa bunu yasaklayıcı bir hüküm iş sözleşmenizde varsa sorun burada başlayabilir.

Planladığım şey, ufak bir dükkan tutup tekstil ürünleri satmak ve aynı zamanda satışları elektronik ticaret ile de desteklemek. 
Şayet dükkan açamazsam da evden başlayabilecek şekilde bir e-ticaret faaliyeti başlatmak.  - Bu en uygunu gözüküyor. 
Tabii dükkan açarsam bana yardım edecek bir yakınımı dükkanda görevlendirmek niyetindeyim. 
Başka bir sorum da hangisi için nasıl bir yapılanmaya gitmeli. Yani şahıs firması hangisi için uygundur, bir ltd oluşumu hangisi için uygundur? 
Teşekkürler.

Çalıştığınız ana şirkette müdür olmadığınız ve ana şirketinizle rekabet etmediğiniz sürece yasal bir sıkıntı olmaz.

Yapmayı planladığınız işten kazanç sağlayıp sağlayamayacağınız konusunda teredütleriniz varsa ve iş ortak ile yapmayacaksanız, şahıs işletmesi açın. Açılış ve kapanış işlemleri daha kolay ve daha az masraflı olduğu için. Ticari açıdan ve vergi açısından ikisi arasında perk fark yok. Şirket açarsanız kamu borçları haricindeki borçlarınızdan şahsen sorumlu olmazsınız. Şahıs işletmesinde tüm borçlarınızdan şahsen sorumlu olursunuz.

Merhabalar,
Şahıs işletmesi açan kişi vereceği hizmet veya satacağı mal karşılığında keseceği faturayı kendisi tasarlayabilir mi? Burada uyulması gereken standartlar nelerdir? 
Şahıs işletmesi açan kişi herhangi bir mali müşavir ile çalışmak zorunda mıdır?
Şahıs işletmesi veya LTD firması kurulumu resmiyet kazandıktan sonra dükkan 
açma kararı verilirse bunu ne kadar zaman içerisinde gerçekleştirmek gerekir?
Şu kadar zaman sonra tadilat işleri bitmesi gerekir gibi bir zorlayıcı madde var mıdır? 
Teşekkürler.