Merhaba bu iş için uğraşan herkese..
Belki benim sorumun aynısı daha önceden sorulmuş olabilir ancak ben bulamadım. Şimdiden özür dilerim.
2003 yılında ve 2004 yıllarında bireysel kredi ve kredi kartlarımın ödemeleri konusunda zorlandım ve icralık oldum. Ancak tebligattan hemen sonra (2 ay ) sonra tüm borçlu olduğum yerlere borçlarımı ödedim.
Yaklaşık 1 yıl kadar önce maaş aldığım bankadan kredi kullanmak istedim. Ancak bu sorunlarım karşıma çıktı. Ben borçlarımı ödediğimi söyledim ve bunu ispatladım. Hatta borçlu olduğum bankalardan onlara borcum olmadığına dair yazı aldım ve bu yazılar sayesinde maaş aldığım banka bana kredi verdi. Yalnız benim borcumu ödediğim bu merkez bankası sisteminde görünmüyor yani ben hala borcunu ödememiş olarak görünüyorum. Bu durumu icralık olduğum bankalara söyledim ve bu yanlışlığın düzeltilmesini istedim.
Ben çektiğim bu krediyi süresi içinde ödedim. 1 Ay kadar önce yeniden kredi için başvurduğumda yine merkez bankası kayıtlarında aynı şekilde borcunu ödememiş olarak göründüğümü fark ettik.
Ben yine kredimi aldım. Fakat merak ettiğim konu şu: Ben bu bankaları borcu ödediğime dair merkez bankasına bilgi verilmesi konusunda uyarmıştım. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu yanlışlık düzeltilmemiş. Benim bunlara karşı bir yaptırımım varmı? Mahkemeye vermem gerekirse nereye başvurmam gerekir ?
Ayrıca bu meşhur KARA LİSTEDEN silinmem için ne yapmalıyım.. İcralık olupta borçlarımı ödeyeli 3 yıl oldu. Merkez bankasına da başvurdum ancak onlar bu konunun muhatap banka tarafından halledilmesi gerektiğini söylediler. Bana bunun kanuni yolu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum. Şimdiden okuyupta cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.