Konut Kredisiyle Aldığım Evin Satışı
Merhaba.2 yıl önce 7 yıl vadeli konut kredisi ile bir daire aldım.Kredimi ödemekte zorlandığım için dairemi satmak istiyorum.Banka kredisi ile aldığım için daire ipotekli.Daireyi satın almak isteyen kişinin elinde nakit parası varsa ilk önce ipoteğin kalkması gerekmezmi.erken ödeme durumunda ipoteğin kalkması için daire fiyatının yarısı kadar bir borcunun kalkması gerekiyor.Tapunun devrini alıncaya ve ipoteğin kalkıncaya kadar evi alacak kişinin bana güvenmemesi durumunda benim ona bankaya yatıracagı para kadar senet vermem mi gerekir,yada noter ile sözleşme olabilirmi.birde eger evi alacak kişi banka kredisiyle evi alacaksa bankalar arasında nasıl bir yol izlenebilir.
Re: Konut Kredisiyle Aldığım Evin Satışı
Alıntı:
kamelyam208 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.2 yıl önce 7 yıl vadeli konut kredisi ile bir daire aldım.Kredimi ödemekte zorlandığım için dairemi satmak istiyorum.Banka kredisi ile aldığım için daire ipotekli.Daireyi satın almak isteyen kişinin elinde nakit parası varsa ilk önce ipoteğin kalkması gerekmezmi.erken ödeme durumunda ipoteğin kalkması için daire fiyatının yarısı kadar bir borcunun kalkması gerekiyor.Tapunun devrini alıncaya ve ipoteğin kalkıncaya kadar evi alacak kişinin bana güvenmemesi durumunda benim ona bankaya yatıracagı para kadar senet vermem mi gerekir,yada noter ile sözleşme olabilirmi.birde eger evi alacak kişi banka kredisiyle evi alacaksa bankalar arasında nasıl bir yol izlenebilir.
merhabalar..
rehinli bir ev satilamaz diye bir sey yok..kisi tasinmazi rehinli olsa dahi satin alabilir..ancak genelde once rehin cozdurulup daha sonra satis yapiliyor..
Siz yeterki evi satmak isteyin, bankalar buna bir çözüm buluyorlar. Alıcının size vereceği para önce bankaya bloke ediliyor, tapuda satış işlemi gerçekleşince paranıza kavuşuyorsunuz. Yani siz evin satışını vermeden zaten parayı alamıyorsunuz.
Konu Eski ama benimde bir sorun olacaktı. Cevaplarsanız sevinirim.
Benimde evim banka tarafından ipotekli.
Evi satmak istiyorum ancak alacak olan şahısta konut kredisi kullanmak istiyor. İpoteği koyan banka tarafından konut kredisi kullandırılıp evi sattıktan sonra paramı teslim edebilir mi?
Saygılarımla
Alıntı:
MrLordd rumuzlu üyeden alıntı
Konu Eski ama benimde bir sorun olacaktı. Cevaplarsanız sevinirim.
Benimde evim banka tarafından ipotekli.
Evi satmak istiyorum ancak alacak olan şahısta konut kredisi kullanmak istiyor. İpoteği koyan banka tarafından konut kredisi kullandırılıp evi sattıktan sonra paramı teslim edebilir mi?
Saygılarımla
Banka sattığınız evin üstüne ipoteği koyar, apuda satış işlemi gerçekleşince siz bankadan paranızı alırsınız.
Çok teşekkür ederim Ceyda hanım.
Bankayla bir görüşeyim. Tabi onlarında kendilerine göre sistemleri vardır. İnşallah dediğiniz gibidir. Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler