Re: Güveni Kötüye Kullanmak
Değerli arkadaşlar bu soruma bir cevap alamadım. Çoksaçma bir soru mu , çok karışık bir soru mu, hiç kimsenin ilgisini çekmeyen bir konu mu anlamadım gitti!
Kefillik ve ödeme sonucunda dava
Kardeşimin kocasına tapusu kardeşim ve benim üzerime olan arsaya kurduğu çiftlik için aldığı krediye kefil oldum. İşi batırdı. Müteselsilen kefil ve müşterek borçlu olduğum için ödemekten sorumlu olduğumu biliyorum. Ancak bu adam çiftlikteki makina ve hayvanları satarak diğer borçlarını ödemiş, benim kefil olduğum borç duruyor. Kardeşim boşanma davası açtı. (Dayak yedi ve raporu var, herife 6 ay evden uzaklaştırma cezası verildi.) Borcu ödedikten sonra rücu hakkım olduğunu da biliyorum .Sormak istediğim bu adam hakkında TCK Md. 154 Hakkı olmayan yere tecavüz, 155; Güveni kötüye kullanma, 157 Dolandırıcılık, 158 Nitelikli dolandırıcılık gibi suçlardan dava açsam bir şey tutturabilir miyim. Veya bu adamın yaklaşık bir yıldır benim sinir sistemimi alt üst etmesi, aileme ve işime karşı davranışlarımı olumsuz etkilemesi, " ödeyecek paşa paşa ödemesze maaşına haciz gelir" diye sağda solda konuşmasının cezasını hangi hukuk ( kanun) maddesi verecek. Yoksa ödediğim yanıma kar mı kalacak .Çünkü adamın üzerine bir şey yok ki rücudan sonuç çıksın!!!!
Şimdiden TEŞEKKÜRLER.
Re: Kefillik ve ödeme sonucunda dava
Sn.1ol,lütfen aynı konuyu farklı başlıklarla açmamaya dikkat edin.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.1ol,lütfen aynı konuyu farklı başlıklarla açmamaya dikkat edin.
Sayın Kırcalı soruma diğer forumda cevap alamamıştım. Burayı ilgilendiriyor umuduyla burada tekrarladım. Biraz karışık gibi ama neticede bir sorun ve hukuk bunu çözmeli diye düşünüyorum. ve Cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Peki hukukun bu durumu çözmesi için,bu arada bir avukatla karşılıklı olarak görüşüp,yardım almayı düşündünüz mü sn.1ol?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Peki hukukun bu durumu çözmesi için,bu arada bir avukatla karşılıklı olarak görüşüp,yardım almayı düşündünüz mü sn.1ol?
Sayın Kırcalı avukatımız şu anda kardeşimin açtığı boşanma davası ve bu herifin çıkardığı diğer sorunlarla( çiftliğin ve kardeşimin üzerine olan ticari aracın üzerine koydurduğu satılamaz tedbirleri ile uğraşıyor. Ona göre bu davalardan sonra bu konuyu da gündeme getireceğiz. Fakat o kadar doluyum, o kadar küskünüm ki sadece iyilik yapıyor ve karşılığında bunları görüyorsun , üstelik bunu yapan da yabancı değil. Kendimce çareler arıyorum işte. Neler yapabilirim de 30 yıllık emeğimin karşılığını kurtarırım onun peşindeyim.SAYGILAR
Saydığınız kanun maddelerinden bir sonuç çıkacağını sanmam. O yüzden bence gereği yok. Ancak kız kardeşinize atılan dayaklardan dolayı Savcılığa suç duyurusunda bulunmadıysanız, bunun için hala geç değil. Yarın ilk işiniz kız kardeşinizi alıp kasten yaralama'dan suç duyurusu yapın enişteniz hakkında. Ayrıca ilgili krediyi kefil olduğunuzdan dolayı ödemekle yükümlüsünüz. Eniştenizin yaptığı da burada gayet hukuka uygun bir şey. Kefille bir miktar para almış. Sizde "eniştem ödemezse, ben öderim" diye tahahhütte buunmuşsunzu. Kısaca ödemezse, o parayı ödemekle mükellefsiniz. Rücuya gelirsek; ödeyişinizden sonra yapabileceğiniz en mantıklı şeydir rücu davası açmanız. biryerden maaş alırsa yada bir taşınmaz vs. edinirse anında icra evresine başvurabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Alıntı:
Oğuzhan Dayar rumuzlu üyeden alıntı
Saydığınız kanun maddelerinden bir sonuç çıkacağını sanmam. O yüzden bence gereği yok. Ancak kız kardeşinize atılan dayaklardan dolayı Savcılığa suç duyurusunda bulunmadıysanız, bunun için hala geç değil. Yarın ilk işiniz kız kardeşinizi alıp kasten yaralama'dan suç duyurusu yapın enişteniz hakkında. Ayrıca ilgili krediyi kefil olduğunuzdan dolayı ödemekle yükümlüsünüz. Eniştenizin yaptığı da burada gayet hukuka uygun bir şey. Kefille bir miktar para almış. Sizde "eniştem ödemezse, ben öderim" diye tahahhütte buunmuşsunzu. Kısaca ödemezse, o parayı ödemekle mükellefsiniz. Rücuya gelirsek; ödeyişinizden sonra yapabileceğiniz en mantıklı şeydir rücu davası açmanız. biryerden maaş alırsa yada bir taşınmaz vs. edinirse anında icra evresine başvurabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Kardeşimin raporu boşanma davasına girdi zaten. Şimdi anlıyorum neden mafyanın olduğunu . Demek ki hukukun yetmediği yerler var ve iyiniyetli insanlara bu kötülükleri yapanları cealandırma mercii maalesef mafya oluyor.
Alıntı:
1ol rumuzlu üyeden alıntı
Kardeşimin raporu boşanma davasına girdi zaten. Şimdi anlıyorum neden mafyanın olduğunu . Demek ki hukukun yetmediği yerler var ve iyiniyetli insanlara bu kötülükleri yapanları cealandırma mercii maalesef mafya oluyor.
Ben sadece hukukun yetmediği yeri öğrenmek istiyorum? Neresiymiş orası orası?
Ne alakası var mafya ile? Siz altına en büyük ispat olan imza ile söz vermişsiniz; "Borçlarını ödemezsen ben öderim" diye. Bundan ötesi mi var? Kız kardeşinize darptan bahsediyorsunuz. Bunun içinde ceza davası açın diyorum. Daha başka hukuk ne yapsın? Bu adam sizi dolandırmış mı? HAYIR? Gayet hukuki bir şekilde haklarını kullanmış kredi konusunda.