-
Avukatın sorumluluğu
İyi günler, iyi çalışmalar diliyorum.
Taşımazımdaki kiracının kiralarımı ödemeden çıkmasıyla ilgili akrabam olan bir avukatla %12.5 e anlasmıştık. Aynı zamanda kiracımın dükkanı boşaltırken zemine mozaik kaplama yapmayı taahhüt eden noter onaylı belgenin gereğini de yerine getirmedii için o davayıda aynı avukata verdim. İlk davayı kazandık karşı taraf temyize gitti. Temyizi da kazandık ancak temyize gittiği için anlaşmamızda olmadığ halde avukat benden % 40 talep etti ve ahs-ı kabız yetkisi de vermediğim halde gidip parayı karşı tarafdan tahsil etti ve kafasına göre %40 kesti. (Halbuki temyiz en basit iş dava gibi değil bir dilekçe yazıp sonucu bekliyorsun.) Böyle yaptığı için kendisiyle aramız bozuldu ve kendisi bunun üzerine 2. davayı da yarıda bıraktı ve ben o 2. davayı kaybettim. Hala o davanın temyiziyle uğraşıyorum. 1. Dava 2005 ortalarında sonuçlanmıştı. Hayır ben gene birşey yapmadım baroya şikayet etmedim ama kendisi hala akraba meclislerinde sağda-solda ileri geri konuşuyormuş. Haklı lduğunu iddia ediyormuş. Acaba ben ne yapabilirim. Baroya şikayet etsem ne olur ahs-ı kabız yetkisi olmadığı halde parayı tahsil etti ve anlaşmanın çok üstünde bir para tahsil etti haberinm olmadan diye.
Biliyorum biraz uzun oldu ama bir akıl verirseniz çok sevinirim.