İş Akdimin Sona Erdirilmesi
Sayın site yöneticileri,
Öncelikle böyle bir sitede bilgi paylaştığınız için teşekkürler.
Forumda araştırma yapmış olmama rağmen sorunum ile ilgili bir örnek bulamadım. Yardımcı olursanız izleyeceğim yol hakkında bilgi sahibi olmuş olacağım.
07/2003 yılında çalışmaya başlamış olduğum şirketten 30.04.2006 tarihinde şirket yönetimince alınan karar doğrutusunda ayrıldım. Şirket iş akdimin fesh edileceğini kanuni sürede tarafıma bildirdi. Bunun dışında kalan kıdem tazminatımın tarafıma ödeneceği belirtildi. Ancak ödeme yapılmadığı için işten ayrılırken bir ibraname imzalamadım.
Bununla beraber şirket, ayrılmamdan bir süre sonra tasfiye edildi. Tasfiye halinden bir süre sonra da bana kıdem tazminatımdan doğan alacağımdan bir kısmı banka kanalıyla gönderildi.
Bu durumda bakiye kalan alacağım için hukuki bir süreç başlatabilirmiyim?
Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler ....
Re: İş Akdimin Sona Erdirilmesi
Alıntı:
kdagci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın site yöneticileri,
şirket, ayrılmamdan bir süre sonra tasfiye edildi. Tasfiye halinden bir süre sonra da bana kıdem tazminatımdan doğan alacağımdan bir kısmı banka kanalıyla gönderildi.
Bu durumda bakiye kalan alacağım için hukuki bir süreç başlatabilirmiyim?
Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler ....
Evet.
anladığım kadarı ile şirket tasfiyeye girmiş. Siz alacaklarınızı tasfiye masasına yazdırdınız veya kendi dikkate aldı. Sonra da tasfiye masası şirket alacaklarını tahsil edip, borçlarını sıraya koydu ve kısmen ödedi. Tasfiye de kapandı. Bence artık alacak birşeyiniz kalmadı gibi.
Şirketin tasfiyeye gittiğini ifade ederken kapandığını ve bunu benim bilahare öğrendiğimi anlatmak istemiştim. Tasfiye masası ile ilgili bir girişimim olmadı. Yaptıkları ödeme de benim isteğimle yapılmış bir ödeme idi.
O zaman durum farklı. Yani şirket tüzel kişilik olarak hala faal ise. Hemen öncelikle Bölge Çalışma Müdürlüğüne bir dilekçe yazıp durumunuz anlatın. Daha sonra da onlardan bir sonuç çıkmaz ise hemen yasal takibe başlayın.
bu türde bir durum bizim şirketimizde mevcut ynt.kurulu devam etmemem tasfiye kararı almıştır.30.09.2008 de iş akdinize son verilmiştir.ihbar ve kıdem tazminatlarınızı ödemeyi tebliğ ederiz.diye bir yazı verecekler biz bu durumda işe devam edip gitmemeiz gerekirmi tebliden sonra çalışmalımıyız çalışmassak bizden ihbar istermi işveren.alacak için ne yapalım