Hakettiğim primimi alamıyorum
Kurumsal, büyük bir finans kuruluşunda çalışıyorum. Maaşlarımız piyasa ortalamasının altında bulunuyor. Buna karşın prim sisteminin iyi olduğunu düşüdüğümüzden dolayı her 6 ayda bir aldığımız primlerimiz ücretlerimizin 6 ay bazında iyi olmasını sağlıyor.
30 Eylül 2007 tarhinde 200 kişinin çalıştığı kurumumuzda toplam 9 kişiye 6 aylık primi ödenmedi. Gerekçe olarak ise bağlı bulunduğumu birimin hedefini tutturamadığı gösterildi. Ben oldukça başarılı bir performans göstermiş olmama rağmen, keyfi bir biçimde bana da prim ödenmedi. Maaşımın yaklaşık 25 katı gelir elde etmeme rağmen prim alamadım.
Bu durumda bana vaat edilen, her 6 ayda bir aldığım prim verilmemiş oldu. Bu durumda "noter" kanalıyla ihtar çekmenin doğru olacağını düşünüyorum. Hak ettiğim primi almak için ne yapmam lazım. Noter tebligatında nelere yer vermem gerekir. Bu durum bana "haklı fesih hakkı" yaratır mı ? İstifa etsem bile prim haklarım ve haklı fesih hakkı için yasal zemin oluşmuş durumda mı dır ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla,
Murta As
Re: Hakettiğim primimi alamıyorum
Öncelikle prime hak kazanma koşullarını bilmek gerekir. Koşulları taşıdığınız halde priminiz ödenmediyse tabi ki bu sizin için haklı istifa sebebidir ve bu hakkınızı da isteme hakkına sahipsiniz. Sözleşmenizde primle ilgili bir madde varsa, bunu bir avukata inceletmenizde ve yaşadığınız somut olayı anlatmanızda yarar var. Selamlar.