Bankalardaki hesap incelemeleri
Devam eden bir alcak davasında,alınacak bir ihtiyati tedbir kararı ile;Türkiye'de şubesi olan tüm bankaların, merkez ve taşra şubelerindeki hesaplar kontrol edilebilirmi.
Teknik açıdan bu mümkünmüdür.
Yine eğer borçlu,nakit parayı gizlemek maksadıyla,parayı başka yatırım araçlarında değerlendiriyorsa,mesela,hazine bonosu vb.,bunun tespiti nasıl yapılabilir.
Re: Bankalardaki hesap incelemeleri
hesapları incelenmesi pratikte olabilir ama bunların tek tek müzekkere gerektirmesi ve bankalara bizzat başvurulması söz konusu olduğundan uygulamada zordur. Türkiye genelindeki tüm banka hesaplarına bloke koymak yerine iyi bir araştırma ile banka ilişkileri hakkında bilgi alıp gerken yerlere bloke konulması daha mantıklıdır. tabiki farklı şubelerede bloke konulabilir. burada sıkıntı olan zamandır.
Re: Bankalardaki hesap incelemeleri
Ben konunun uzmanı değilim ama KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. (www.kkb.com.tr) Bu konuda pek çok detay bilgi arşivliyor. Kredileri,kredi kartları,banka hesapları,hatta kefaletleri dahi bu sistemde var.
Mahkemeden müzekkere ile talep edilmesinde yarar olabilir diye düşünüyorum. Ben tesadüfen bu kuruluşu öğrendim ve beklediğimden daha fazla bilgi geldi.
Saygılarımla..