Olmazda hadi oldu diyelim, burada size yapılmış bir bağış olduğu kabul edilebilir. Size bağışlanmış mal varlıkları üzerinde eşinizin bir hakkı olamaz. Bağışlanmış mallar edinilmiş mallardan değildir ve paylaşıma tabi tutulmaz.
Printable View
Olmazda hadi oldu diyelim, burada size yapılmış bir bağış olduğu kabul edilebilir. Size bağışlanmış mal varlıkları üzerinde eşinizin bir hakkı olamaz. Bağışlanmış mallar edinilmiş mallardan değildir ve paylaşıma tabi tutulmaz.
Eşimle boşanmak üzereyiz.
Sorum şu olacak.
Üç yıl once evlendim.Evlenirken dugun salonunda babam evlerden birini bana vediğini soyledi.Takı merasiminde oldu bu olay.
Eşim benden boşanırken bunu bana karşı kullanıyor.Ev benim üzerime boşanırsam evi ben alacağım diye beni tehdit ediyor.Sizlerden öğrenmek istediğim boşanma durumunda o kamera goruntleri delil olarak kullanılabilirmi.Ev şuan halen babamın üzerinde.Bizim üzerimize yaptırılmadı.
Selamlar.
ev uzerinize kayıt olmadıgı için boşanma davasında mal paylaşımına konu olmaz.iyi gunler..
bende bosanmak uzereyim ailemin kisacasi annemim uzerinde 18 tane ev var..benim uzerimde hicbirsey yok esim 1 ev degil o evin kapisini vermem.gider hepsini Mehmetcik vakfina bagislarim genede onu sevindirtmem..
su anda annemin uzerinde fakat vefatinin ardindan hepsi benim uzerime gecicek esim faydalanabilir mi bu durumdan ileride?
Miras kalan mallar paylaşıma tabi tutulmaz.