Bosanma ve nufus kayıdındaki ibarelerin değiştirilme durumu
2003 yılı temmuz ayında evlendikten sonra esim 1 ay bile aynı evde kalmadan babasının evine dondu ve bana bosanma davasını eylul ayında actı. 2003 yılı eylul ayında acılan davadan once benim haberim olmadan benim yanına yaklasamamam icin mahkeme kararıda aldırmıstı bu arada. sonucta 2004 yılı subat ayında anlasmalı olarak bosandık. benim sorum nufus kayıt ornegindeki evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri bir dava actırıp sildirmem mumkunmudur? cunku aynı evde 3 hafta bile evlendikten sora yasayamadık neredeyse,medeni kanunda boyle bir degisikligin oldugu hakkında duyumlar almıstım,evliligim cok kısa surdu zaten nufus kayıt orneginde 2003 temmuz evlenme ve 2004 subat bosanma gibi cok kısa surelik bir bilgi mevcut.bu evlenme,bosanma bilgilerini nufus kaydımdan sildirme hususunda,Yasal bir hakkım olup olmadıgı konusunda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim. Saygılar!
Re: Bosanma ve nufus kayıdındaki ibarelerin değiştirilme durumu
Alıntı:
isoguchi rumuzlu üyeden alıntı
2003 yılı temmuz ayında evlendikten sonra esim 1 ay bile aynı evde kalmadan babasının evine dondu ve bana bosanma davasını eylul ayında actı. 2003 yılı eylul ayında acılan davadan once benim haberim olmadan benim yanına yaklasamamam icin mahkeme kararıda aldırmıstı bu arada. sonucta 2004 yılı subat ayında anlasmalı olarak bosandık. benim sorum nufus kayıt ornegindeki evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri bir dava actırıp sildirmem mumkunmudur? cunku aynı evde 3 hafta bile evlendikten sora yasayamadık neredeyse,medeni kanunda boyle bir degisikligin oldugu hakkında duyumlar almıstım,evliligim cok kısa surdu zaten nufus kayıt orneginde 2003 temmuz evlenme ve 2004 subat bosanma gibi cok kısa surelik bir bilgi mevcut.bu evlenme,bosanma bilgilerini nufus kaydımdan sildirme hususunda,Yasal bir hakkım olup olmadıgı konusunda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim. Saygılar!
Bir evlilik yaşadığınıza göre bu durumun nüfus kaydınızda yeralması normal.
Bahsettiğiniz kaydı sildirebilmeniz mümkün değildir.
nufus memuruna baktırdıgımda eski esim bekar olarak gozukuyor ama? bu nasıl olabilir mumkun degil ise?
Alıntı:
isoguchi rumuzlu üyeden alıntı
benim sorum nufus kayıt ornegindeki evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri bir dava actırıp sildirmem mumkunmudur? cunku aynı evde 3 hafta bile evlendikten sora yasayamadık neredeyse,medeni kanunda boyle bir degisikligin oldugu hakkında duyumlar almıstım,evliligim cok kısa surdu zaten nufus kayıt orneginde 2003 temmuz evlenme ve 2004 subat bosanma gibi cok kısa surelik bir bilgi mevcut.
Sizin nufus kaydına baktırdığınızda siz de bekar görünürsünüz.
Hatta Taşıdığınız kimlik kartında da medeni durum kısmında bekar yazdırabilirsiniz.
Ama vukuatlı nufus kaydı aldığınızda durumunuz evlenmiş-ayrılmış olduğunuz görülecektir.
Eşinizinde öyle.
Evlenme-doğum-boşanma-ölüm nufus olaylarıdır ve bu olaylar yaşandığında belgelerle veya ilgili kurumlarca bildirilmesi ile nufus kaydınıza geçirilir.
Yaşamış olduğunuz evlilik 1 günlük bile olsa sonuçta evlenmişsinizdir ve bu nufus kayıtlarınızda yer alır.Kısa sürede boşanmış olmanız hiç evlenmemiş olmanız anlamına gelmeyeceğinden,bu durumu nufus kayıtlarınızdan sildirmeniz mümkün değildir.
ilginize tesekkurlerimi sunarım sayin ekircali,
bende 2-3 senelik bir duyum almıstım Yargıtayın verdiği bir karar olarak yanılmıosam, bu sebeple emin olmak istedim. Eger, dava acılıp eslerin evlendikten sora birlikte yasamadıkları ve 1 sene icinde bosandıkları ispatlanırsa vukuatlıdan bu evlilik silinebiliyor diye. yanılmısım demekki, tekrar tesekkur ederim.