Apartmanda Doğalgaz Ve Soba Kullanımı
Değerli Yöneticilere ve Görüşlerini Paylaşan herkese selamlar,
12 Daireli bir Apartmanda oturuyorum. Bina Doğalgaz sistemli olarak inşa edilmiş ve tesisatı döşeli durumda. Apartmanda 11 kat kombili ve fiilen doğalgaz kullanıyor, ancak 1 daire doğalgaz saati falan var ama teissat döşeli değil ve sobalı olarak ısınıyor ve maalesef bu daire de benim dairenin alt katında.
Geçen kış bu dairenin sobasından duman geldi bütün odaları kapladı.Uyanık olmasak zehirlenme tehlikesi bile olabilirdi.Dairenin sahibine doğalgaz kullanması için tesisat döşemesini istedim. Ancak şu ana kadar tesisatı yaptırmadı, bacayı temizlettim bir şey olmaz bir daha dedi, epey tartıştım, Önümüz kış malum, aynı problemleri yaşamamak ve alt daireye kombi tesisatının döşenmesini sağlamak adına elimde bir kanuni dayanak var mı? Yoksa tehlikeli bir şekilde yaşamaya devam mı edeceğiz?
iyi çalışmalar dilerim.
Re: Apartmanda DoĞalgaz Ve Soba Kullanimi
Sayın Oege,
Hiçbir şekilde doğazgazlı kombi kullanmaya zorlama gibi bir hakkınız yok. Müdahale edemezsiniz yani. Diğer taraftan belirttiğiniz sorun önemli. Bunu da bacayı temizlettirerek halledebilirsiniz. Bu da bina yönetiminin işidir. Zira baca Kat Mülkiyeti Yasasında ortak yerlerden sayılmıştır. Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Re: Apartmanda DoĞalgaz Ve Soba Kullanimi
Daha önce yaşadığınız olay üzerine tazminat istemi ile dava açtınız mı?
Re: Apartmanda Doğalgaz Ve Soba Kullanımı
hayır emrah bey tazminat veya herhangi bir dava açmadım..