Eşim aldattığı için boşanmak istiyorum
Eşim beni yaklaşık olarak 1 senedir aldatıyormuş. Ben bunu yeni öğrendim ve onları birlikte görenler var ve davada benim lehime şahitlik yapacaklar. Tokiden aldığımız onun üzerine olan ve ödemeleri devam eden bir evimiz var. Benim bu ev üzerinde herhangi bir tasarrufum olabilir mi? Zina olduğu için avukat tutup dava etsem evi kendi üzerime alabilir miyim? Eve girdiğimizde daha evlenmemiştik ama ikimizde çalıştığımız için yaklaşık olarak 1,5 sene beraber ödedik. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: Eşim aldattığı için boşanmak istiyorum
Zinaya dayanmanız kanun hükümlerinin lehinize yorumlanmasına sebep teşkil etmez. Boşanma gerçeklerşirse talep halinde mallarınız tabi olduğunuz mal rejimine göre tasfiye edilecektir. Bu konuda daha önce açılmış birçok forum bulunmaktadır, lütfen inceleyiniz.
Sevgili Av. Dilek Kuzulu. Eşimin telefonunun kapağının içinde benden gizli tuttuğu bir sim kart buldum. Bu kartı beraber olduğu erkekle görüşmek için kullanıyor. Ben bu kartı mahkemeye delil olarak versem bu kartı açtırıp delil elde edebilir miyim? Çünkü bu kartta o kişiyle tel. görüşmeleri ve sms olabilir.
Alıntı:
seanpenn rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Av. Dilek Kuzulu. Eşimin telefonunun kapağının içinde benden gizli tuttuğu bir sim kart buldum. Bu kartı beraber olduğu erkekle görüşmek için kullanıyor. Ben bu kartı mahkemeye delil olarak versem bu kartı açtırıp delil elde edebilir miyim? Çünkü bu kartta o kişiyle tel. görüşmeleri ve sms olabilir.
O simkartta karta ait telefon numarası dışında herhangi bir kayıt olmaz. Simkartın ait olduğu gsm şebekesinden mahkeme yapılan görüşmelerin ve çekilen sms'lerin dökümünü talep edebilir. Telefon görüşmelerinin içeriği bilinemez, sadece kiminle ve ne kadar süreyle yapıldığı bilgisi elde edilebilir.
Ayrıca o simkartı eşinizin kullandığının, görüşmeleri onun yaptığının, mesajları onun çektiğinin ispatı gerekir.
sayın avukat dilek kuzulu hayata kast veya zina durumunda mal ortakılığı rejiminde boşanmada mal tasfiyesinde hakim kişinin kusuru oranında indirim veya tamamen hakkın ortadan kaldırılmasını sağlar diye biliyorum.Yanışım olabilir,şu an tam olarak gerekli incelemeyi yapmamış bulunmaktayım.
Alıntı:
metallaw rumuzlu üyeden alıntı
sayın avukat dilek kuzulu hayata kast veya zina durumunda mal ortakılığı rejiminde boşanmada mal tasfiyesinde hakim kişinin kusuru oranında indirim veya tamamen hakkın ortadan kaldırılmasını sağlar diye biliyorum.
Diyelim ki, kocanın üzerinde 2002 yılından sonra edinilmiş bir mal var.
Kadın zina yaptığı için boşanma kararı veriliyor, kadının kusuru yüzünden mal tasfiyesi sırasında kadının edinilmiş mal üzerindeki yarım hakkı azaltılabilir veya tamamen kaldırılabilir.
Ama erkek zina yaptığı için boşanma kararı verilirse, erkeğin kusuru yüzünden mal tasfiyesi sırasında kadının edinilmiş mal üzerindeki yarım hakkı arttırılabilir mi veya malın tamamı kadına verilebilir mi? Sanmıyorum.
Ancak kadın "mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf olarak kusurlu taraftan uygun bir maddî tazminat isteyebilir. Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf olarak, kusurlu olan diğer taraftan manevî tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir. " (MK.174)