Aday memur intibak işlemleri
merhaba
bu ilk mesajım yanlışlık yaparsam kusura bakmayın...
herhangi bir kamu kurumunda 657 sayılı dmk'ya bağlı olarak sağlık teknisyeni olarak sağlık hizmetlerinde göreve başlayan bir kişi aday memurluk süreci içinde makina mühendisliğini bitirirse intibağı yapılırmı. intibağı yapılırsa bulunduğu kadronun üst öğrenimi olup olmadığına bakılırmı, mühendis maaşı alabilirmi.
alamazsa neden alamaz.
teşekürler...
Re: Aday memur intibak işlemleri
bu konuda bilgim fazla yok ama alamaz sanırım...bulunduğun kadro maaşı geçerli...
bana hukuki bi açıklama nerede yazar nerede yazmaz bilgi verirseniz daha iyi olur.
ilginize teşekür ederim...
malesef alamazsın adaymemurluğu sürecinde ( 1-2 yıl ) zarfında adaylıktan asilliğe geçiş dönemimde yaptığın tüm işlemler dosyana eklenir ama yine görevde yükselme gibi bir durum olursa anca bu şekilde almış olduğun diplomalar vs vs vs vs göz önünde bulundurulur. Lakin adaylıktan asilliğe geçişte işe yaramaz
ve bilgin vardır sanırım
çoğu resmi kurum görevde yükselme gibi bir sınav veya imkan tanısa bile kurum bünyesinde katılımcı personelinden 5 yıllık veya en az 2 yıllık çalışma şartı aranıyor ( memuriyet yılı değil kurumda çalışma yılı )
benim bidliğim bu kadar çünkü bende kurumumda aday memur eğitimi bölümünde çalışıyorum..
teşekkürler