Başkasının adsl kullanıcı adı ve sifesini kullanmaktan suclanıyorum
3 gün önce savcılıktan ifade vermem için bir yazı geldi aıdıma bende gittim savcının yanına baskasının kullanıcı adını ve sifresini girip fazla fatura gelmesine sebep oldugumu ip adresinden benim girdimi tespit etmişler bende suclamaları kabul etmedim.
Kayseriden istanbuldaki birinin hattını nasıl kullanabilirim ben zaten 3 yıldır sınırsız adsl (6 ay hariç )son 3 aydırda yine sınırsız kullanıyorum
hiç bir amacım olamaz kullanmakta diye ifade verdim son 3 ayın adsl faturasını adsl sözleşme fotokobisini savcıya verdim oda arastıracagız ona göre bilgilendiririz seni dedi
telekomdakiler olmaz böyle bir sey dedi girilmez diyor
avukat istemedim peki simdi ne olacak durduk yere basım agrıdı yapmadıgım halde bu sürec ne kadarda belli olur ne olacak ceza almam söz konusumu ve ne gibi bir ceza verirler inanın internetden bile nefret eder oldum ogünden beri canım girmek istemiyor.telekom ip tesbitinde yanlıslık yapamazmı bana bir yol gösterin ne yapmam gerektigi hakkında
Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: Başkasının adsl kullanıcı adı ve sifesini kullanmaktan suclanıyorum
Hiçbir şey olmaz çünkü başkasının kullanıcı adı ve şifresi ile sen kendi hattından giremezsin.Eskiden giriliyordu fakat artık girilmiyor.
Alıntı:
aras38 rumuzlu üyeden alıntı
avukat istemedim peki simdi ne olacak durduk yere basım agrıdı yapmadıgım halde bu sürec ne kadarda belli olur ne olacak ceza almam söz konusumu ve ne gibi bir ceza verirler inanın internetden bile nefret eder oldum ogünden beri canım girmek istemiyor.telekom ip tesbitinde yanlıslık yapamazmı bana bir yol gösterin ne yapmam gerektigi hakkında Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Avukat istemeniz, muhtemel hak kayıplarını önleyecekti. Şu durumda avukatınıza danışmanız gerekmektedir. Türk Telekom tarafından yanlış IP tespiti yapıldığına rastlamadım. Kayıtların incelenmesi gerekmektedir.
Alıntı:
cool_boy rumuzlu üyeden alıntı
Hiçbir şey olmaz çünkü başkasının kullanıcı adı ve şifresi ile sen kendi hattından giremezsin.Eskiden giriliyordu fakat artık girilmiyor.
Eminmisin?
Yakın zamana kadar lamerler bu yöntemle giriş yapıyorlar hatta bir marifetmiş gibi internette nasıl yapılacağını ayrıntılı olarakta tarif ediyorlardı.Karşı taraf muhtemelen davayı kazanacaktır.Ben yapmadım demenizde dikkate alınmayacaktır.
Alıntı:
OturanBOGA rumuzlu üyeden alıntı
Eminmisin?
Yakın zamana kadar lamerler bu yöntemle giriş yapıyorlar hatta bir marifetmiş gibi internette nasıl yapılacağını ayrıntılı olarakta tarif ediyorlardı.Karşı taraf muhtemelen davayı kazanacaktır.Ben yapmadım demenizde dikkate alınmayacaktır.
Dediğiniz gibi yakın bir süre önce bu şekilde giriş mümkündü.Yaklaşık 3 ay önce sınırlı tarife kullanıyordum ve kota sınırım dolmuştu.Arkadaşımdan bir gecelik kullanıcı adı ve şifresini bana söylemesini istedim.Ama giriş yapamadım.Çünkü kullanıcı adı ve şifreler abone olan hatta sabitlenmiş.Arkadaşın başından geçen olay eski bir olaysa suçlu çıkar ama en azından 5 aylık bir olaysa bir şey olmayacağını düşünüyorum...
Alıntı:
Hiçbir şey olmaz çünkü başkasının kullanıcı adı ve şifresi ile sen kendi hattından giremezsin. Eskiden giriliyordu fakat artık girilmiyor.
Daha önceden kota şişirme ve kota hırsızlığı eylemleri uygulanabiliyordu. Şu anda da kablosuz internet bağlantılarında aynı fiil gerçekleştirilmektedir. Suçun daha önceden işlenilebilirliği göz önüne alındığında, profesyonel yardım almanız tavsiye edilir.
Alıntı:
Dediğiniz gibi yakın bir süre önce bu şekilde giriş mümkündü.Yaklaşık 3 ay önce sınırlı tarife kullanıyordum ve kota sınırım dolmuştu.Arkadaşımdan bir gecelik kullanıcı adı ve şifresini bana söylemesini istedim.Ama giriş yapamadım.Çünkü kullanıcı adı ve şifreler abone olan hatta sabitlenmiş.Arkadaşın başından geçen olay eski bir olaysa suçlu çıkar ama en azından 5 aylık bir olaysa bir şey olmayacağını düşünüyorum...
Zaten anlatmak istediğim bu.
olay 1 sene önce geliştiyse bile hukuk süreci,dava tarihi yeni olabilir.Yani dosya aç ,delil topla ,dava tarihi al ,ertele
Arkadaş dosya numarasını okusun ilk 4 rakamını?
arkadaslar verdiginiz bilgiler için tesekür ederim ev kullanıcısıyım kablolu modemim var kota şişirme ve kota hırsızlığı eylemleminde benzer seyleri 3 yıl oldu adsl kullanalı hiç bir sekilde yapmadım ama nasıl oldu beni ipden tesbit ettiler sen yapmısın diye bunu anlamıs degilim bu durumda kimse zaten ispat edemezki kolay kolay artık sonuca bakacagız savcı sucun gününü tarihini söylemedi benimde aklıma gelmedi o an sormak ifademi verip cıkarken sürec nasıl olacak diye sordum sadece arastırıp sonuca göre takipsizlikde olabilir seni bilgilendiririz dedi dosyayı göstermedi bir örneginide bana vermediler sadece eve gelen bir kagıt var 2007/253...dosya nolu artık savcılıktan gelen sonuca göre degerlendirip bende karsı tarafa dava acmayı düsünüyorum.
Stj.Av.Emrah Yavuzcan kardesimizede bir sorum olacak savcı arastırma sürecinde telekom yada baska mercilerin (bilirkişi) raporu dogrultusundamı karar verir yoksa davacının verdigi ve benim verdigim ifadeye göremi degerlendirir.
Telekom tarafından gönderilen bilgi yalnızca Savcılığın müzekkeresine cevap mahiyetindedir, bilirkişi raporu bu safhada hazırlanmaz. Cumhuriyet Savcısı bilgileri toplar, soruşturmayı neticelendirir ve iddianameyi hazırlar. Dava açıldığı takdirde avukatınıza başvurunuz.