İstifa Durumunda Mesai Alacaklarım
Özel Bir Şirkette Çalışırken 08/04/2003 Tarihinde Kendi İsteğimle istifa Ettim Yalnız İstifa Dilekçeme Yasal Haklarım Saklı Kalmak Koşuluyla İstifa Ediyorum Dedim. Benim Sorunum Şu
İşte Çalışırken Sabah 08:00 Akşam 20:00 Arası Çalışyordum (Sadece Ben Degil Tüm Personel) Bunu Orda Bu Şekilde Çalıştığımı
İşyeri Müdürünün İmzalı mesai Talimatlarıyla İspatlayabilirim Yani Talimatta Çalışma Saatlerini Tüm Personel İçin Açıkça Yazıyor
ve Şu Anakadar Mesailerimizi Alamadık Benim Sorunum Bu Elimde Bulunan Belgelerle Mahkemeye Gitsem Davayı KAzanırmıyım
Kazanırsam Mesaileri NAsıl Hesaplanır Burda Sorduğum Avukattın Biri Yıllık 270 Saatden Fazla Mesai Alamazsın Ayrıca ALacağın Mesainin % 20 Si Mahkemece Kesilir Dedi Bu Ne Ölçüde Doğru Bu Konuda Nasıl Bir Yol İzleyebilirim
Cevap: İstifa Durumunda Mesai Alacaklarım
Merhaba Serap Hanım,
Beyaz yaka çalışanın iş sözleşmesinde "mesaili çalışmayı kabul eder ve hak talep edemez" diye bir ibare varsa, yine de çalışan hak talep edebilir mi? Bu standart bir sözleşme çünkü herkes aynısını imzalıyor.
Teşekkür ederim.
Fazla çalışma yapmayı kabul eder ve hak talep edemez şeklinde bir maddenin bir anlamı olmamakla birlikte,
fazla çalışma ücretleri de aylık ücrete dahildir şeklindeki bir madde geçerlidir ve yıllık 270 saate kadar olan fazla çalışma için bir ücret talep edemez, 270 saati aşan fazla çalışma için ücret talep edebilir.
Merhabalar
Peki elimde mesai yaptigima dair sadece maillerim varsa is mahkemesinde bunlar kanit olarak kullanilir mi? Yoksa sahit bulmam sart midir?