25.08.2007 tarihinde borç karşılığı senet aldık. Karşılığını henüz alamadık. Senette iki kişinin imzasını aldık Adres olarak kulüp adresi yazıldı.
Senette süre var mı? Ne yapmamız gerekiyor.
Printable View
25.08.2007 tarihinde borç karşılığı senet aldık. Karşılığını henüz alamadık. Senette iki kişinin imzasını aldık Adres olarak kulüp adresi yazıldı.
Senette süre var mı? Ne yapmamız gerekiyor.
senedin son ödeme tarihi geçti ise senedi icra yolu ile tahsil etmek için bir avukata başvurmanızı öneririm.
Senette süre olup olmadığını senede bakarak anlayabilirsiniz. Senedin türü önemli olmamakla birlikte, VADE TARİHİ yazan yerin karşısında, bilinen adı ile son ödeme tarihi yazar. Bono hakkında açılacak davalar vade tarihinden üç yıl geçmekle zamanaşımına uğrar. Zamanaşımı süresi, vade tarihinden başlar.
Peki benim bi sorum olacak size şu anda benim elimde 6 aylık ve 5 aylık olmak üzere 2 tane senet var ve bu senetlerin sahibinin üzerinde şuan malı da var parasıda ama anlaşma gereği ozamana verdi ben bu senetleri gününde önce almam için ne yapmalıyım birde senetin günü gelene kadar üzerindeki mal varlıklarını kaybederse ne yapalirim SAYGILARIMLA..
Borçlunun üzerinde mal varlığı olduğuna göre vadeleri beklemeniz gerekiyor. Bu arada malvarlığını elinden çıkarırsa tasarrufun iptali davası yoluna gidilebilir.
çok teşekkür ederim sayın avukat hanım peki ben yarın gidip kendi çalıştığı bankaya bu senetleri verirsem bana ödeme yaparlarmı çünkü 5-6 ay senedin gününe var ama sormamdaki amaç pek tekin birisi deil ben mallarının veya parasının üzerinemi ipotek koydurabilirim. teşekkürler.
tasarrufun iptali nedir biraz açabilirseniz hukuken bilgim az kusuruma bakmayın.teşekürler.
Borcuna karşılık senet aldığımız kişinin üzerinde mal varlığı yoksa ve sadece tek o imza attıysa tarihi geldiğinde borcumuzu ödemeyecek olursa icraya vermemiz sonucunda ne elde edebiliriz_?Senedin, atıldığı tarihten belli bir süre sonrasında geçerliliği kalmama gibi bir durumu var mıdır_?