Eski-Yeni TCK zaman aşımı karmaşası
aynı davada aslı sanık hakkında lehine olan yeni tck 204-1 den 5 yıl ceza verilmiş ve zaman aşımı 12 yıl olmuştur. ancak suça yardım eden sanık hakkında lehine olan eski tck 342-1 den 2yıl 6ay ceza verilmiştir. ancak bu madde kapsamı gereği zamanaşımı 15 yıl. sonuç itibariyle eski-yeni TCK değişiklikleri sebebiyle yardım edenden sanığın asıl sanığa göre daha fazla zamanaşımına tabi olmasının hukuken tezat oluşturması hakkında emsal karar var mıdır? ve hukukçu arkadaşların bu konudaki görüşleri nedir?
mahkeme salonunda silah bulundurma
kolluk gücününde taraf olduğu ceza davasında aynı kolluk gücünün diğer mensuplarının sivil giyinimli olarak, aynı esnada başka yerde görevi varken, mahkemece ve idare tarafından mahkeme salonuna davet veya görevlendirmesi yokken silahlı olarak tanık ve sanık ifadelerini etkilemek amacıyla mahkeme salonunda bulunması durumunda aynı oturumda ifade veren sanık ve tanıkların ifadelerinin yenilenmesi gerekir mi? bu durum temyiz sebebi olabilir mi?
müşteki ile suç arasındaki organik bağ
müştekinin suç ile arsındaki organik bağı ispatlayan deliller sabit iken mahkemenin dosyanın binlerce sayfadan oluşması ve mahkeme heyetinin sıksık değişmesi son kararı veren heyetin dosyayı okuma süresinin yetmesinin imkansız olması sebebiyle sanık olması gereken şahıslardan birisi müşteki olmuştur. yargıtay aşamasındaki davanın müştekinin müştekiliğinin düşürülmesi için ne gibi girişim yapılması gerekir?
Re: müşteki ile suç arasındaki organik bağ
Sayın maktul izin verirseniz ben bir soru sorayım
Hukuki net forumlarında aynı konu hakkında birden fazla başlık açılması halinde ne olur ?
Re: Eski-Yeni TCK zaman aşımı karmaşası
bence 2 ayrı davadan 3 ayrı konu var gibi.
mola bitti hukuka devam...
şuana kadar bu sorulara cevap alamadık. neyseki tatil sıkı bahane. fikri olan hukukçu arkadaşların görüşlerini bekler, herkese iyi mesailer dilerim.