Re: Vekaleten araç satışı
arabanın herhangi bir şekilde kaza yapması durumunda hukuki sorumluluğunuz var yani maddi hasara ilişkin zararları karşılamakla yükümlüsünüz ancak cezai sorumluluğunuz yani araçla bir kişinin ölümüne ya da yaralanmasına sebebiyet verilmesi halinde ancak kazayı sizin yapmadığınızı ispatlayarak cezadan kurtulabilirsiniz.:deli:
Verdiğiniz bilgi için tşk ama bu vekaletle satış işi vekalalet vereni neden hiç korumuyokr merak ediyorum.Vekalet süresi geçmiş adam hala satmamış arabayı. cezalar bize vergiler bize kazalar bize neden onlara bir ceza yok yada var da ben mi bilmiyorum. Tekrar tşk.
Kanunlar sizi koruyor ama siz kanunları korumuyorsunuz. Arabayı teslim etmeden satışını yapmış olsaydınız, bu sorunlarla karşılaşmazdınız. Aracı elinde bulunduran kişiyi arayın, satış yapın. Başka çare yok.
slm. noterden vekalet verdikten sonra aracı kişi ile kendi aramızda bir satış sözleşmesi yapmıştık. Vekalet verdiğim kişi şehir dışında olduğu için parayı aracıdan teslim aldım. Bu yaptılğımız sözleşmenin geçerliliği yokmudur acaba.Varsa da adam arabayı halaüstüne almamış ;almasını nasıl sağlarız hocam.
Araç satışlarının noter önünde yapılmasının zorunlu olduğu bu forumlarda yüzlerce kez yazılmıştır . Soru sormadan önce forumlarda araştırma yapınız.