Yoklama kaçağı olmak ile ilgili soru
2005 yılında çıkan aftan yararlanıp başvuruda bulundum.Aftan faydalandığımda askerlik şubesine giderek 2005 kasım ayına kadar askerliğimi tecil ettirdim.Kasım ayından sonra okul kendi şubeme tecil yazısı göndereceğini söyledi.Haziran 2007 tarihinde okulumdan mezun oldum.
3 gün önce askerlik şubesine 2007 aralık celbi için basvuruda bulundum.Şubedeki görevli bana 2005 kasım ayından beri kaçak durumda oldugumu iletti.Buna rağmen askerliğimi yedek subay adayı olarak 2008 aralık celbine kadar erteledi.
Benim sorum şudur.Adreslerim bilinmesine rağmen bana askeri mahkemeden henüz bir yazı gelmedi. Mahkemeye ne zaman çıkılıyor.
Yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim
Re: Yoklama kaçağı olmak ile ilgili soru
Mahkemeye cikmiyorsunuz, cikacak karar durusmasiz olarak verilecektir ve eger her hangi bir cezaya carptirilacak olursaniz (para yada hapis) tarafiniza teblig edilecektir.
peki itiraz hakkım bulunuyormu?
o itiraz nereye yapılıyor?
Gelecek karara Askeri Yargitay yoluyla itiraz edebiliyorsunuz, temyiz dilekcenizi size karari gonderen mahkemeye bulundugun yerdeki savcilik uzerinden gondermeniz gerekiyor, zaten gelecek kararda temyiz ve suresi hakkinda bilgi verilecektir.