Askerdeyken yoklama kaçağı olarak ifadenizin alınması ve Devre Kayıplığı sorunu.
Merhaba,
87/2 uzun dönem er'im.
Kilomdan dolayı 90 gün hava değişimi aldım. birliğime geri döndüm. ve askerliğe elverişli olmak için zayıfladım. 87/3 lerle dağıtılamadım ve birliğimde beni devre kaybı bıraktı. 87/3 dk olarak gözüküyorum.
8.5-9 ay gibi bir acemi birliği sürem olacak. 87/4 ler ile beraber dağıtılacağım ve Kadro asker kalmam olası. Ben kağıt üzerinde hala acemiyim 87/4 e kadar. Ve tertibim 87/3 dk diye geçiyo yeni listede.
Acemiliğim 8.5 ay sürsede bunların hepsi askerlikten sayılıyor değil mi? 87/2 gidipte 87/4 olarak dağıtıma çıkmam bir sorun çıkartırmı. Duhülüm hep sabitmidir, birliğime soruyorum ama fazla ilgilenmiyor bile maalesef. 28 Mayıs duhülüm var ama 8.5 ay acemi askerlik yapıcam, dağıtıma 87/3 dk olarak çıkmam şimdiye kadar olan askerliğimin yandığınımı gösterir çok merak ediyorum. Duhülüm belli o tarihte askerliğe başvurdum ama dağıtıma çıkartmıyolar beni 87/4 lerle çıkartıcaklarını söyledi. Lütfen yardımcı olun..
2.sorum ise, askere, eğitimime açık liseden okurken tecilli olduğumu sanıp 1 yıl 3 ay sonra gitmişim ve yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm. Bu yüzden birliğimde uzman jandarma ifademi aldı, bende orada yoklama kaçağı düşmemin sebebinin açık lise öğrencisi olduğumu ve otomatikman tecilli olduğumu sandığımı öyle birşeyin geçerli olmadığını öğrendiğim an şubeme başvurarak askeri görevime başladığımı belirten bir ifade yazdırttım ve imzaladım. bunun sonucu ne olur?.. askerdeyken yoklama kaçağı olduğum hakkında ifadem alındı. bunun sonucunda herhangi bir ceza olur mu, olursa ne olur? bölüğümde 300 asker var ve nerdeyse 200ü askere 2,3 sene sonra gelen askerler ve hiç biri bu şekjilde bi ifade doldurmuş değiller. böyle bi dava da açılmamış kendilerine.
sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. çarşı iznindeyim, zor bi askerlik geçiriyorum ama görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.. bilenler lütfen hızlıca cevaplasınlar 2 sorudan hangilerini biliyorsa en kısa zamanda kontrol edicem..
hepinize sevgiler / saygılar..
Re: Askerdeyken yoklama kaçağı olarak ifadenizin alınması ve Devre Kayıplığı sorunu.
lütfen cevap verin bekliyorum
Re: Askerdeyken yoklama kaçağı olarak ifadenizin alınması ve Devre Kayıplığı sorunu.
yahu bi yardımcı olun lütfen.