-
Cinsel Taciz
Geçen yıl cinsel tacize uğradım ve eski hattımda mesaj kayıtları vardı.
korktuğum dan ve tehdit aldığımdan suç duyurusunda bulunamadım.Başvuru yapsam eski telefonumum mesaj kayıtlarına ulaşabilirmiyim?
2006 yılı şubat ayı.
Suç zaman aşımına uğramışmıdır?
-
Re: Cinsel Taciz
cinsel taciz takibi şikayete bağlı bir suçtur. olayın oluşundan veya öğrenilmesinden ( sizin olayınızda mesajların sizin tarafınızdan okunması anından ) itibaren 6 al içinde şikayetçi olmanız gerekmekteydi. bu sebeple şikayetçi olmadığınız için bu bir dava engelidir. dava açamazsınız.
CİNSEL TACİZ
Madde 105 - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, MAĞDURUN ŞİKAYETİ ÜZERİNE ( süre 6 aydır T.C.K m. 73/1 e göre ), üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
-
taciz
Geçen yıl yaşanan bir taciz olayı telefonumda kayıtlıydı.
Eski sim kartımdaydı.
2006 yılında.
Bu olay zaman aşımına ugramışmıdır?
-
Re: Cinsel Taciz
Evlenme vaadiyle kandırılacağım aklıma gelmezdi.
Bu olaydan sonra çok korktum ve napacağımı şaşırdım.
Erkek arkadaşım beni kandırdı eğer bu işi yaparsak evleniriz dedi.Ailemi öyle ikna ederim dedi.Bütün mesaj kayıtları telefonda kayıtlıydı.Astsubaydı askeriye ye bile ismini verdim araştıracaklar dedi.İzin almak için.Bende korktum şikayet edemedim.
-
Re: taciz
Cinsel taciz suçu takibi şikayete bağlı bir suçtur.Takibi şikayete bağlı suçlarda,6 ay içerisinde şikayette bulunulmadığı taktirde soruşturma yapılamaz.
-
Re: taciz
Sayın funda_guler, lütfen mükerrer konu açmayınız, bu forumdan devam ediniz.