Maddenin iptalinden önce tesis edilen bir işlemin durumu nedir?
Okul takımında Mart 2005'te sahte oyuncu oynatılması hasebiyle, gerçeğe aykırı belge düzenlemek iddiası ile soruşturma sonucu 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması ile tecziye edildim ve o zaman yürürlükte olan yönetici atama yönetmeliği 7-d maddesi uyarınca 16.12.2005 tarihinde eğitim kurumu yöneticiliği görevimden alındım, başka bir ilçeye öğretmen olarak atandım. İdari mahkemede süresi içinde açtığım işlemin iptaline yönelik davayı kaybettim ve Danıştay'a temyize gittim. Bu süreç içinde daha önceden bir sendika tarafından açılmış bir dava kapsamında 14.Mart.2007 'de Danıştay 2. Dairesi yöneticilik görevinden alınmama dayanak teşkil eden 7-d maddesini yasanın sınırlarını genişletir mahiyette bularak iptal etti. Bu kararla idareye başvurarak eski görevime iademi talep ettim ama olumsuz yanıt aldım. Danıştay'daki dosyam şu anda savcılıkta. Süreç nasıl gelişebilir? Maddenin iptalinden dolayı yöneticilikten alınma işlemi Danıştay'ca iptal edilebilir mi? İki kez yürütmeyi durdurma talebime ret geldi. Ancak dosyam savcılıktan döndükten sonra bir kez daha talep etmemde fayda var mıdır? Ayrıca bana buna benzer konularda lehime ya da aleyhime emsal teşkil edecek karar örneklerini bulmamda yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Maddenin iptalinden önce tesis edilen bir işlemin durumu nedir?
galiba karışık bir durum :) kimseden tık yok ;)