Toki site yöneticiliği kararı ortak gider ve aidat miktarları
Tokiden yeni aldığımız ev için site yönetimi bir defaya mahsus site demirbaşları, çanak anten, ortak kullanım elektrik, su, doğalgaz abonelikleri için dairelerin metrekarelerine göre çeşitli miktarlarda ortak gider avansı istemektedir. Ayrıca ortak gider aidatları, bakım onarım masrafları ile çalıştırılacak personel maaşları için her ay yine dairenin metrekaresine göre değişen aidat istemektedir.
-Çanak anteni 72 m2 daire ile 136 m2 daire farklımı kullanmaktadır?
-Hertürlü aboneliklerin (su,doğalgaz,elekrik) , bunlara ödenecek giderlerin dairenin m2 ile alakası nedir?
-136 m2 daire çevresi ve ortak kullanım alanları daha fazlamı ışıklandırılıyorda istenen pay daha fazla olmaktadır?
Sonuçta yakıt olayı Kombi olduğu için herkes kendi ısınmasını sağlayacak. Aidatların ve bir defalık alınacak avansın daire m2 fiyatına göre düzenlenmesi doğrumudur?
tablo şöyle ;
1- ada pafta vs. F blok 72m2 221+33(aidat)
2- ada pafta vs. F blok 72m2 183+33
3- ada pafta vs. D blok 136 m2 345+50
4- ..... D blok 136 m2 345+46
5-..... F blok 72 m2 183+35
6-..... K blok 116 m2 295+43
7-..... F blok 72 m2 193+34
8- .... K2 blok 110 m2 295+43
Sondaki aidatlar her ay yatacak öncekilerde bir defaya mahsus alacaklar. Doğrusunu isterseniz M2 hesabıda yok ortada, blok tipleri aynı olanların ücretleri bile farklılık gösteriyor. Hepsinden alınacak aidatların ve ortak giderin eşit paylaşılması lazım geliyor bana. En çokta çanak antene kızıyorum. benim evimde daha fazlamı televizyon varda alan hesabına göre paylaştırıyorsun.
Ne yapmalıyım? Doğrumudur yapılan, nasıl ve nereye itiraz edebilirim?
Ayrıca şuan geçici yönetim bakıyor ne zaman fesh olur? Tokinin 01.08.2007 tarih 3676 sayılı başkanlık oluru ile oluşturulmuş.
Re: Toki site yöneticiliği kararı ortak gider ve aidat miktarları
Tapudan Yönetim Planınızı alıp bu hususlarda düzenlemeler var mı önce ona bakmanızda fayda var.