Boşanma protokolünde yer alan gayrimenkul
Boşanma davası sırasında hazırlanan protokolde gayrimenkulün kadına verilmesi kararlaştırılmış ve mahkemece de onaylanmıştır.Boşanma kararı kesinleşmiştir.Karar kesinleştikten sonra ancak tapuda kadın adına tescil yapılmadan evvel borçlu koca adına yapılan icra takibinde 3.kişi gayrimenkul üzerine haciz koymuştur.Kadın boşanma kararıyla mülküyetin kendisine geçtiğini iddia edebilir mi ve 3.kişinin koyduğu haciz kaldırılabilir mi?İlgilenen meslektaşlarıma teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Re: boşanma protokolünde yer alan gayrimenkul
Alıntı:
avukat_izmir rumuzlu üyeden alıntı
.Kadın boşanma kararıyla mülküyetin kendisine geçtiğini iddia edebilir mi ve 3.kişinin koyduğu haciz kaldırılabilir mi?İlgilenen meslektaşlarıma teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Boşanma kararıyla mülkiyetin kendisine geçtiğini öne süremez.Çünkü boşanma kararında tapu iptalive tescil kararı verilecek,bu karar kesinleşince tapuda işlem yapılacaktır.Diğer taraftan muvazaalı bir haciz işlemi yapıldığı düşünülüyorsa,taşınmaz maliki eş ve icra dosyası alacaklısı aleyhine dava açılabilir.
Cevap: Boşanma protokolünde yer alan gayrimenkul
Alıntı:
Boşanma davası sırasında hazırlanan protokolde gayrimenkulün kadına verilmesi kararlaştırılmış ve mahkemece de onaylanmıştır.Boşanma kararı kesinleşmiştir.Karar kesinleştikten sonra ancak tapuda kadın adına tescil yapılmadan evvel borçlu koca adına yapılan icra takibinde 3.kişi gayrimenkul üzerine haciz koymuştur.Kadın boşanma kararıyla mülküyetin kendisine geçtiğini iddia edebilir mi ve 3.kişinin koyduğu haciz kaldırılabilir mi?İlgilenen meslektaşlarıma teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
sayın avukat_izmir, paylaştığınız probleminizin aynısı şu anda bir müvekkilimizin başına geldi. Araştırma yaparken sizin iletinizle karşılaştım. Size bu konuyu nasıl çözdüğünüzü sormak istiyorum. Eğer cevap verebilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden iyi çalışmalar diler saygılar sunarım.
Cevap: Boşanma protokolünde yer alan gayrimenkul
Alıntı:
Sevgili Meslektaşım
icra mahkemesine elinizdeki boşanma kararı ile başvurup sözkonusu haczin kaldırılmasını talep etmenizi öneririm
ben daha önce benzer bir durumda araç üzerindeki haczi kaldırtmıştım
kolay gelsin
Av.Merve Gürcan