Re: Askerlik 2. kez tecil
selam acil bi sorum var..
ben yurt disinda ogrenciyim..ama tecil surem bu ocakta bitti turkiyeye gidip kendim halletmem gerekiyor cunku buradan cok uzun suruyor..tecil surem bitti hava alaninda beni almalari ya da askere gitmem gibi bi durum olur mu?pasaportum ve tecil surem ocak 08 de doldu..cevap verirseniz bi bilginiz varsa cok mutlu olurum
son yoklama zarfi geldimi? ayrica suan sen uni kayitliysan tecil ettirebilirsin fakat degilsen ettiremen veya agustos yada kasimda tecilinin süresi bitiyorsa uni kazanip kayit yaptirirsan tecil ettirirsin okuldan atilana kadar + 30 yasini gecmeyene kadar. onun disinda tecil yaptiraman kisacasi tecil süren bittiginde bir uniye kayitli olman sart tecil ettire bilmen icin.
Genel olarak universiteyi bitirmeden atilan veya kaydi silinen kisiler tekrar tecil ettirebilir yas sinirini doldurmadigi ve sevk tarihi geldigi zaman universiteye kayitli iseler onun disindakiler direk alinir her hangibi bir saglik sorunu yoksa
Ayrica 2 yillik universite bitirip tekrar farkli okulu ayni bölümüne kayit yaptirsalaar bile tecil ettiremezler direk alirlar farkli bölümse devam eder.
Alıntı:
Burak.mollaoglu rumuzlu üyeden alıntı
Lise diplomamla 3 sene askerligimi tecil ettirmiştim.Üniversitede 2 yıl üst üste
başarısız oldugum için tastikname aldım.Şimdi 3 yıllık tecilim bitmesine 3 4 ay kaldı.Üniversiteye girdigim için 2 yıl daha tecil hakkım olduguna dair bir bilgi aldım.Merak ettigim 2 yıl daha tecil ettirebilirmiyim.Eger ettirirsem ve bu sene bir üniversiteye girersem tekrar 3. kez ettirme şansım olurmu şimdiden teşekkürler.
yoklama kacagi olabilirsin arama ciktiysa alabilirler ama askere almazlar nezarete atarlar evraklarini ve ögrenci oldugunu kanitlayana kadar lakin son yoklamansa direk alabilirlerde:) tam detay yazmamisin cünki
Alıntı:
oakirdi rumuzlu üyeden alıntı
selam acil bi sorum var..
ben yurt disinda ogrenciyim..ama tecil surem bu ocakta bitti turkiyeye gidip kendim halletmem gerekiyor cunku buradan cok uzun suruyor..tecil surem bitti hava alaninda beni almalari ya da askere gitmem gibi bi durum olur mu?pasaportum ve tecil surem ocak 08 de doldu..cevap verirseniz bi bilginiz varsa cok mutlu olurum
oakirdi merhaba
tecil süreniz bittiyse karar aldırmanız lazım. Aldırmadığınız için aranıyor olabilirsiniz. Polisi arayıp GBT'te kaydınızın olup olmadığını sorun veya bir yakınınız veya arkadaşınız arasın polisi. GBT'ye girdiyseniz sizi her türlü yakalarlar, uçaktan iner inmez gözaltına alırlar. Yaşınızı yazmamışsınız. Anladığım kadarıyla türkiyeye mecburen geleceksiniz, orada kalma imkanınız yok. Eğer 29 yaşından küçükseniz konsolosluğa gidin, yoklama kaçağı olarak karar aldıracam deyin. Karar aldırın. Bu şekilde türkiyeye girişte yakalanmazsınız, sevk tarihine kadar da bir üniversiteye girmeye bakarsınız, bu şekilde tekrar tecil alabilirsiniz. Ama yoklama kaçağı oldugunuz için küçük bir meblağ da olsa para cezası ödersiniz. Net olmadı ise benim MSN: MSN iniz varsa msn yoluyla da irtibata geçebilirsiniz benimle.
...lise diploma ile 3 yıl mı tecil ?...
Arkadaşlar bu bilginin doğruluğu kesin mi lütfen cevap yazabilir misiniz?
"lise diploması ile 3 yıl tecil"
...bi şey daha açık lise diplomasıdır benim ki bi sorun olur mu?...
Alıntı:
akdmehmet rumuzlu üyeden alıntı
oakirdi merhaba
tecil süreniz bittiyse karar aldırmanız lazım. Aldırmadığınız için aranıyor olabilirsiniz. Polisi arayıp GBT'te kaydınızın olup olmadığını sorun veya bir yakınınız veya arkadaşınız arasın polisi. GBT'ye girdiyseniz sizi her türlü yakalarlar, uçaktan iner inmez gözaltına alırlar. Yaşınızı yazmamışsınız. Anladığım kadarıyla türkiyeye mecburen geleceksiniz, orada kalma imkanınız yok. Eğer 29 yaşından küçükseniz konsolosluğa gidin, yoklama kaçağı olarak karar aldıracam deyin. Karar aldırın. Bu şekilde türkiyeye girişte yakalanmazsınız, sevk tarihine kadar da bir üniversiteye girmeye bakarsınız, bu şekilde tekrar tecil alabilirsiniz. Ama yoklama kaçağı oldugunuz için küçük bir meblağ da olsa para cezası ödersiniz. Net olmadı ise benim MSN: MSN iniz varsa msn yoluyla da irtibata geçebilirsiniz benimle.
merhaaba..msn adresiniz görünmüyor..tekrar yazarmısınız__??
oakirdi : Öğrenci belgelerini konsolosluk aracılığı ile göndermen gerekmiyor mu? Yani konsolosluk üzerinden gitmesi gerekmiyor mu evrakların.
konsoloslukta bir takım zorlamalar var..burda anlatmayımda isterseniz detaylı anlatırım özel olarak..