Merhabalar,işten çıkarılmada bordroda gösterilmeyip açıktan ödenen maaş için tazminat istenebilirmi,tazminat hesaplamada geçerli olan maaş tavanı şu anda nedir?Nisan 2006 da işten ayrıldım dava açmak için zaman aşımı sözkonusumu ? teşekkürler.
Printable View
Merhabalar,işten çıkarılmada bordroda gösterilmeyip açıktan ödenen maaş için tazminat istenebilirmi,tazminat hesaplamada geçerli olan maaş tavanı şu anda nedir?Nisan 2006 da işten ayrıldım dava açmak için zaman aşımı sözkonusumu ? teşekkürler.
2 milyar tavan. Bordroda gösterilmeyen kısmın hariçten size maaş olarak ödendiğine ilişkin imzalı ve kaşeli belgeniz varsa sorun olmaz. Tanığınızda varsa daha kuvvetli olur iddianız.
slm siteye yeni üye oldum sizden bir ricam var 30-10-2006 tarihli alacağıma karşılık ltd.şti.den çek aldım 02-11-2006 tarihinde bankada fonda paraları olmasına rağmen ödemediler ve çek yazıldı benden önce 3 icralık çekleri varmış ve ica gitmiş iş yerlerine ben çeki icraya vermedim bu yüzden şimdi firmayı buldum acaba 7.150-ytl lik çek geçen 10 ay içerisinde ne kadar faiz alınması lazım yardımcı olabilirmisiniz
Merhabalar.04/04/2001 den beri bir tekstil fabrikasında imalat müdürü olarak çalışmakta iken patronumun tamamen gereksiz kompleksi yüzünden 5 yıl sonra 04/04/2006 da işe alınmadım ve tüm haklarımın ödeneceği söylendi bende canıma minnet ayrıldım.25 - h 2 maddesinden çıkış yapılmış mümkün değil ama işveren açısından en yumuşak madde olarak görünüyor.İşe iade gibi bir niyetim veya işsizlik parası alma düşüncem olmadığı için önemsemedim ancak 14 günlük yıllık iznimi ihbar ve kıdem tazminatımı bordroda görünen 1625 ytl den yapmışlar üstelik iş kurumuna işe başlama tarihi olarak 1/1/2003 bildirilmiş.15 000 ytl tazminat aldım gerçek maaşım 2000 ytl tavanının çok üstünde olması dolayısı ile resmi olmadığı için hak iddia edebilirmiyim.Gerçek almam gereken tazminat tavan üzerinden ne kadar olmalıydı dava açmak gerekirse zaman aşımı sözkonusumudur.teşekkürler
Kıdem tazminatı tavanı 01.07.2007 - 31.12.2007 tarihleri arası 2.030,19 YTL dir.
2.030,19 YTL / 360gün = 5,63941 YTL günlük kıdem tazminatı tutarı yapar.
5yıldan 1 gün eksik çalıştığınıza göre=((5X360)-1)=1799gün çalışmanız var.
1799X5,63941=10.145 YTL kıdem tazminatı almanız gerekir.(%0,6 damga vergisi kesilecektir.)
Ayrıca kullandırılmayan ihbar sürenize bağlı olarak ihbar tazminatı+kullanılmamış yıllık izin ücretleriniz+ödenmemiş maaşlarınızla birlikte hesaplayabilirsiniz.
Kıdem tazminatında zaman aşımı 10yıldır.
saygılar
SLM 01.12.2000 tarihinde işyerinde çalışmaya başladım.02.10.2007 yılında istifa ettim.içeride kullanmamış oldugum 5 haftalık yıllık iznim var.istifa ettikten sonra hiç bir belge imzalamadım.Ögrendigime göre bana kullanmamış oldugun izinlerin ücretini ödemek istemiyorlar.hukuken benim nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olursanız sevinirim.
ilk önce ihtar çekmen gerekiyor 30 gün içinde cevapbi ihtar cekmezlerse dava hakkınkız olur
istifa'yı yazılımı bildirdiniz noterdenmi yani yoksa yazılımı eyer yazılı bildirdiyseniz siz ihtar çekeçeksiniz eğer 30 gün içinde cavap vermezlerse sizin dava hakkınız doğar
yani ihtarda benim 4 haftalık izinbedelindeki alaçağımı 7 gün içinde hesapıma yatırmanızı yatırmadığınız taktirde gerekli işlemleri yapaçağımı ihtaren bildiririm.diye noterden ihtar çekeçeksiniz ve iş yeri 30 gün içinde cevap vermesi gerekir yoksa siz dava acma hakkınız doğar