Aldatıldığım için boşanmak istiyorum
Eşim yaklaşık 2 yıldır beni aldatıyor ben bu olayı 1 yıl önce öğrendim ve bana o zaman sadece arkadaş olduklarını söyledi bende daha doğum yapalı 1 yıl bile olmadığı için çocuğum için tamam dedim ama tekrardan öğrendimki bu kişiyle bayağı duygusal bir ilişki yaşamışlar bunuda yeni öğrendim benim size sormak istediğim ben bu kişiye kendim dava açabilirmiyim avukat olmadan ve yaklaşık olarak avukat tutarsam ne kadar masrafı olur tutmazsam ne kadar masrafı olur birde ne kadar sürer boşanma süreci bununla ilgili dilekçe örneği varsa rica edebilirmiyim
Teşekkürler
Re: Aldatıldığım için boşanmak istiyorum
Davanızı avukatla takip etme zorunluluğunuz yoktur ama yararınıza olacaktır.
Vekalet ücretinin ne kadar olacağı, davanın ne kadar süreceği hususunda kesin bilgi vermek imkansız.Maddi durumunuz elverişli değilse ikametgahınızın bulunduğunuz yer Adli Yardım Bürosu'na başvurunuz.
Zinaya dayanarak boşanma davası açmayı düşünüyorsanız, zinayı öğrendiğiniz tarihten itibaren 6 ay ve her halde zinadan itibaren 5 yıllık zamanaşımı süresi söz konusudur.
Sn. Av.Dilek Kuzulu Yüksel cevabınız için çok teşekkürler birşey daha sormak istiyorum elimde beni aldattığına dair pek bir delil yok sadece yazışmaları var ama oda int üzerinden bunu inkar edebilme ihtimalleri çok yüksek yani pek ispat edemeyebilirim bunun için ne yapabilirim ve bu arada çocuğumun velayetini kime verirler
Velayete ilişkin birçok forumumuz var lütfen inceleyiniz. Sorunuz hakkında verilebilecek temel hukuki bilgi verilmiştir, bundan sonraki sorularınız hukuki danışmanlığa girmektedir ki sitemiz bu hizmeti vermemektedir. Lütfen bir meslektaşımla görüşünüz.