25-2H maddesi uyarınca iş akdi feshi hakkında
Merhaba,
2,6 yıldır çalıştığım işyerim, 25-2 h maddesi uyarınca iş akdimi fesh etti.Bende işveren haksız fesih gerekçesi ile işe iade davası açtım.Bu süreçte hiç bir gelirim olmadığından iş arıyorum hatta işsizlik aylığını alamıyorum.
Sorum:
1-Eğer yeni bir iş bulup (sigortalı) çalışırsam,
2-Ve bu süreçte işe iade davasını kazanır,dava açtığım işveren beni işe başlatmayı tercih etmez ise 4-8 aylık tazminatı alabirmiyim.Yani yeni bir işte halen çalışıyor olmam tazminatın verilmesine engelmidir?
Yanıtlarsanız hatta ilgili karar örnekleri varsa paylaşırsanız çok müteşekkir olurum.
Saygılarımla.......
Re: 25-2H maddesi uyarınca iş akdi fesihi hk
İşe iade davasını kazanmanız durumunda kıdem ve ihbar tazminatı yanında, 4 aya kadar çalışmadığınız sürenin ücreti ve Mahkemenin belirlediği 4-8 aylık tazminata hak kazanırsınız.
Dava süresince bir işte çalışmanız davayı etkilemez ancak davanın lehinize kesinleşmesini takiben 10 işgünü içerisinde işverene yazılı olarak başvurarak işe başlayacağınızı bildirmeniz, işvereninizin de 30 işgünü içerisinde sizi işe başlatması gerekir. İşverenin davetine rağmen işe başlamazsanız, işverence yapılan fesih geçerli fesih sayılır, işveren sadece fesihin hukuki sonuçları ile sorumlu olur.
Selamlar,
Re: 25-2H maddesi uyarınca iş akdi fesihi hk
Harun Bey ilginize teşekkür ederim.
Bu arada forumu irdeleyince soruma yanıtı bu arada bulmuş bulundum.Af edersiniz
Sorum ile ilgili link https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=1241
Saygılarımla......