Yurtdışı boşanmaya itiraz
Hukuki bir sorunum var, lutfen yardimi olursaniz sevinirim.
Aslinda bu konu forumlara islenmis ama benim oknum biraz farkli.
biz 1990 yilinda Hollanda'da evlendik. o zamanki esim Turk vatandasi, ben ise hem Turk hem Hollanda vatandasiydim evlendigimizde. 2001 yilinda ayrildik. Eski esimin itirazina ragmen Holanda mahkemesi bosanmayi hollanda konunlarina gore yapti. Eski esim hatta bosanma kararina karsi yuksek mahkemede bile dava acti ama bir sonuc elde edemedi.
Bu arada ben Turk vatandasligindan ciktim, o ise bu arada cifte vatandas oldu.
Ben Holanda mahkemesinin bosanma kararini onaylatmak icin Turkiye de dava actim. Dava yillar surdu cunku eski esime tebligat bur turlu mukun olmuyordu. Neyseki tebligat yapilan adresin dogru oldugunu ve eski esimin tebligati bilerek yapmadigini anladiktan sonra mahkeme Hollanda bosanma kararini onayladi.
Isin komik tarafi eski esim simdi bu onoya itiraz etmis.
Simdi ne olucak: Yeni bir dava mi? Yeni bir dava da mal dagilimi konusulacak mi? cunku Hollanda davasinda butun mallari ona birakmistim bir an onze bosanilsin diye ama bunun anlamsiz oldugunu gordum.
Diger bir sorum ise: ben Turk vatandasi degilim , o halde yine de Turkiye de bosanmak zorundamiyim?
bilginiz ve onerileriniz icin simdiden tesekkurler.
Re: Yurtdisi bosanmaya itiraz
Alıntı:
olgun00 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki bir sorunum var, lutfen yardimi olursaniz sevinirim.
Aslinda bu konu forumlara islenmis ama benim oknum biraz farkli.
biz 1990 yilinda Hollanda'da evlendik. o zamanki esim Turk vatandasi, ben ise hem Turk hem Hollanda vatandasiydim evlendigimizde. 2001 yilinda ayrildik. Eski esimin itirazina ragmen Holanda mahkemesi bosanmayi hollanda konunlarina gore yapti. Eski esim hatta bosanma kararina karsi yuksek mahkemede bile dava acti ama bir sonuc elde edemedi.
Bu arada ben Turk vatandasligindan ciktim, o ise bu arada cifte vatandas oldu.
Ben Holanda mahkemesinin bosanma kararini onaylatmak icin Turkiye de dava actim. Dava yillar surdu cunku eski esime tebligat bur turlu mukun olmuyordu. Neyseki tebligat yapilan adresin dogru oldugunu ve eski esimin tebligati bilerek yapmadigini anladiktan sonra mahkeme Hollanda bosanma kararini onayladi.
Isin komik tarafi eski esim simdi bu onoya itiraz etmis.
Simdi ne olucak: Yeni bir dava mi? Yeni bir dava da mal dagilimi konusulacak mi? cunku Hollanda davasinda butun mallari ona birakmistim bir an onze bosanilsin diye ama bunun anlamsiz oldugunu gordum.
Diger bir sorum ise: ben Turk vatandasi degilim , o halde yine de Turkiye de bosanmak zorundamiyim?
bilginiz ve onerileriniz icin simdiden tesekkurler.
möhk geregince boşanma konusunda müşterek hukuk uygulanır vatandaşlık ikametgah.. vs olabilir
mhkm nin görülecegi yermöhk 28 geregince türkiye de olabilir ama hollandada boşanılamamış ise..
saygılar
Alıntı:
sbnm86 rumuzlu üyeden alıntı
möhk geregince boşanma konusunda müşterek hukuk uygulanır vatandaşlık ikametgah.. vs olabilir
mhkm nin görülecegi yermöhk 28 geregince türkiye de olabilir ama hollandada boşanılamamış ise..
saygılar
siteden kanunlara girin ve milletlerarası özel hukuk ve usul hukuku kanununu açın orda 13. madde uygulanacak hukuku 28. madde davanın görülecegi yeri göstermiştir. Türk olduğunuz için dava illa türkiyede görülecek diye bir sey yoktur
ancak boşanma bizde mhkm kararı ile olur hollandada sistem nedir? irade yeterli midir mhkm kararı aranır mı?
yabancı ülkede yapılan bir boşanmanın türk hukukunda tanınması gerekir
saygılar
biz 1990 yilinda Hollanda'da evlendik. o zamanki esim Turk vatandasi,ben ise hem Turk hem Hollanda vatandasiydim evlendigimizde. 2001 yilinda ayrildik.
demişsiniz
13 maddeye göre ilk önce müşterk milli hukuk uygulanır yoksa müşterek ikametgah hukuku uygulanır..bu madde davanın açıldığı zamana göre nitelendirilmeli ..
davanın açıldığı zaman iki tarafta türk olduğu için türk hukukunun uygulanması gerekirdi...