İntifa hakkının iptali olur mu?
iyi günler.lütfen bana intifa hakkı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?tam olarak bilmek istediğim şu:tapusu benim adıma,fakat intifa hakkı başkasınındır.bu hakkı mahkemede iptal etme talebinde bulunabilirmiyim eğer çok zor durumda isem ve hiçbir gelirim yok ise.bu eve oturmak veya kira geliri sağlayabilmek için(gelir başka yerden yok) ihtiyaç varsa,o oturan kişiyi çıkartabilirmiyi?evet ise,nasıl?oturan kişiden bakmakla hükümlü olan kişi sorumlu olduğundan ,acil ihtiyactan dolayı intifa hakkı iptali talebinde bulunurken,bakmakla hükümlü olan kişilerin varlığı ve benim ve çocuklarımın yaşama hakkını öne sürmem,sonuç verirmi yoksa hiçbir şekilde intifa hakkı o kişinin ölümüne kadar fesh edilemezmi.üstelik bu kişi (bana nafaka ödemeyen)eski eşin maddi destek vermesi gerektiği ve verdiği yakınıysa.yani hem nafaka alamamaktan dolayı,hemde evimde yasal oturma hakları olmasından dolayı mağduriyet.
Re: intifa hakkının iptali olurmu?
Nafaka ödemesi gerektiği halde nafaka ödemeyen eşe karşı icra ile alacağın tahsiline gidebilir ve ödenmemesi halinde tazyik hapsi ile cezalandırılmasını sağlayabilirsiniz.
Sizin ihtiyaçlarınızı öne sürerek üçüncü bir şahsın intifa hakkını kaldıramazsınız. Bu eski eşiniz olsaydı bile intifa hakkını kaldırabileceğinizi zannetmiyorum.
Re: İntifa hakkının iptali olur mu?
İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin terkini; yasal intifa hakkı, sebebinin ortadan kalkması ile sona erer.Sürenin dolması veya hak sahibinin vazgeçmesi ya da ölümü gibi diğer sona erme sebepleri, taşınmazlarda malike terkini isteme yetkisi verir.
Re: İntifa hakkının iptali olur mu?
Alıntı:
Av.Nazlı Hilal Çelik rumuzlu üyeden alıntı
İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin terkini; yasal intifa hakkı, sebebinin ortadan kalkması ile sona erer.Sürenin dolması veya hak sahibinin vazgeçmesi ya da ölümü gibi diğer sona erme sebepleri, taşınmazlarda malike terkini isteme yetkisi verir.
teşekkür ederim."taşınmazlarda malike terkini isteme yetkisi" ni biraz açabilirmisiniz,tam anlayamadım kusura bakmayın (hukuki terimler!).
Alıntı:
şeytanınavukatı rumuzlu üyeden alıntı
Nafaka ödemesi gerektiği halde nafaka ödemeyen eşe karşı icra ile alacağın tahsiline gidebilir ve ödenmemesi halinde tazyik hapsi ile cezalandırılmasını sağlayabilirsiniz.
Sizin ihtiyaçlarınızı öne sürerek üçüncü bir şahsın intifa hakkını kaldıramazsınız. Bu eski eşiniz olsaydı bile intifa hakkını kaldırabileceğinizi zannetmiyorum.
sizede teşekkür ederim.ama nafaka ödeme zorunluluğu şuanda kayıtta yok.sadece "nafaka hakkım saklı kalsın" isteğinde bulunuyorum.çünkü işlerini başkaları üzerinden yürütüyor,yani "kendisinin işi,malı yok" görünüyor resmi.
İntifa hakkı belirli bir süreye bağlanmış ise ve süre dolmuş ise,
İntifa hakkına sahip olan kişi bu hakkından vazgeçerse,
İntifa hakkına sahip olan kişi ölürse,
bu durumu belgeleyerek tapu kaydındaki intifa şerhini kaldırtabilirseniz.
saygılar
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
İntifa hakkı belirli bir süreye bağlanmış ise ve süre dolmuş ise,
İntifa hakkına sahip olan kişi bu hakkından vazgeçerse,
İntifa hakkına sahip olan kişi ölürse,
bu durumu belgeleyerek tapu kaydındaki intifa şerhini kaldırtabilirseniz.
saygılar
teşekkür ederim