Tehir/Muafiyet ile ilgili bir mevzu...
Merhaba arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum. Burada paylaşılan bilgilerden epeyce faydalandım.
Benim sorum da tehir ve muafiyet ile alakalı olacak. Şöyle ki;
Geçen sene askeri muayenede boy-kilo oranından dolayı 1 senelik tehir aldım. Tehiri veren Dahiliye doktoruna, bu oran değişmediği takdirde seneye ne olacağını sordum. O da, "O zaman, kesin kararı vereceğiz." dedi. Ben bunu muafiyet olarak yorumlamıştım. Daha sonra, araştırdığım kadarıyla bu kararın biraz doktorun insiyatifinde olduğu, kanunda bunun 5 seneye kadar yolu olduğunu öğrendim.
Önümüzdeki bir iki hafta içinde tekrar muayeneye gideceğim, boy-kilo oranımda herhangi bir iyileşme olmamakla birlikte 1 sene içinde daha da kötüye bir gidiş oldu. Aldığım bir duyum da, Askerlik Şubesi'nin ikinci kez muayeneye gelenleri önceki gönderdiği hastaneden başka bir hastaneye gönderdiği şeklinde... Bunun doğruluk payı var mıdır? Başka bir hastanede tekrar 1 yıllık tehir vermelerinden endişe ediyorum. Çünkü bu tehirli şekilde ne düzgün bir işe girebiliyorum, ne de geleceğime dair düzgün planlar yapabiliyorum.
Bu konuda beni aydınlatabilecek var mıdır acaba?
İlginiz için şimdiden çok teşekkürler...
Re: Tehir/Muafiyet ile ilgili bir mevzu...
Tehir yönetmelikte belirlenen oranlar nedeniyle zorunlu olarak verilen bir karar.Şişmanlık devam ettiği sürece tehir 5 sene.Ondan sonra karar.Yapılacak bir şey yok.
Sayın yld19sm,
Mevzuatta tehirin 5 seneye kadar verilebildiğini öğrendiğimi söylemiştim mesajımda. Ancak gerek çevremden gerek forumlardan araştırdığımda gördüm ki, 2 ve 3 senede karar alınan kişi sayısı azımsanmayacak ölçüde. En basitinden; üniversiteden bir arkadaşım yine boy-kilo'dan dolayı geçen sene tehir almıştı, bu sene gittiğinde muafiyet verildi. Neden onu 5 sene bekletmediler de, 2. senesinde durumu sonuçlandırdılar? Dediğim gibi, mesele yorum ve insiyatif meselesi.
Yine de ilginiz için teşekkürler...
Bu arada yaşınız boyunuz ve kilonuz nedir.
Direk çürük raporu almanız içinm yani d arıza dilimini girmeniz için 124 kg olmanız yeter olarak gözüküyor yönetmelikte demek ki muayene sırasında doktorun keyfine bağlı o zaman niye yönetmelik çıkartıyorlarki.
Alıntı:
thereal rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum. Burada paylaşılan bilgilerden epeyce faydalandım.
Benim sorum da tehir ve muafiyet ile alakalı olacak. Şöyle ki;
Geçen sene askeri muayenede boy-kilo oranından dolayı 1 senelik tehir aldım. Tehiri veren Dahiliye doktoruna, bu oran değişmediği takdirde seneye ne olacağını sordum. O da, "O zaman, kesin kararı vereceğiz." dedi. Ben bunu muafiyet olarak yorumlamıştım. Daha sonra, araştırdığım kadarıyla bu kararın biraz doktorun insiyatifinde olduğu, kanunda bunun 5 seneye kadar yolu olduğunu öğrendim.
Önümüzdeki bir iki hafta içinde tekrar muayeneye gideceğim, boy-kilo oranımda herhangi bir iyileşme olmamakla birlikte 1 sene içinde daha da kötüye bir gidiş oldu. Aldığım bir duyum da, Askerlik Şubesi'nin ikinci kez muayeneye gelenleri önceki gönderdiği hastaneden başka bir hastaneye gönderdiği şeklinde... Bunun doğruluk payı var mıdır? Başka bir hastanede tekrar 1 yıllık tehir vermelerinden endişe ediyorum. Çünkü bu tehirli şekilde ne düzgün bir işe girebiliyorum, ne de geleceğime dair düzgün planlar yapabiliyorum.
Bu konuda beni aydınlatabilecek var mıdır acaba?
İlginiz için şimdiden çok teşekkürler...
------------------------------------------------
Merhaba.
tehir ve muafiyet ile alakalı merak ettiğim bir kaç soru var.
süreç nasıl işliyor biraz bahsedermisiniz?
mesela kilo problemini nezaman dile getirebiliriz.?kilo sorunu olan ama bakaya durumda da kalan biri tehir ve muafiyet için başvuru yapma şansı nedir.
forumda bahsedilen kilo-boy oranları Dr. karşısına gelince geçerliliği nedir?yani tastamam uyuyorlarmı?
buarada yaşım 32.boyum 1.78 , kilom ise 115 kg.
Meslekyüksek okulundan 2006/2007 öğretim yılında mezun oldum.(2005 yılında çıkan öğrenci affından yararlanarak.)AÖF dikey geçiş hakkın olmasına rağmen 29 yaş sınırından dolayı Tecil olayım zor gözükmekte.
tüm bu konular hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.