Kredi Kartı Borcumda Yüksek Tamerrüt
2004 yılında almış olduğum yapı kredi bankasına ait kredi kartım 3.200 ytl lik icra durumuna düştü hemen 05.7.2007 günü 3.000 ytl sini ödedim fakat kalan 200 ytl si ödeyemedim 03.10.2007 tarihinde elime geçen icra kağıdında yazdığı gibi aynısını yazıyorum
426,92 ytl işlenmiş % 74,40 temerrüt faizi
21,35 ytl temerrüt faizinin %5 gider vergisi
448,27 ytl toplam
aşağıdaki toplam borcu icra dosyasına bakan avukatı aradım o söyledi....
ayrıca 150 ytl avukatlık ücreti toplam 600 ytl ödemem gerekiyormuş
..
internette araştırdım merkez bankası ticari temerrüt faizi oranları 01-01-2006/ ........ tarihinden geçerli ticari işlerde temerrüt faiz oranı %25 görünüyor..
benim merak ettiğim bende neden % 74,40 oluyor ...
bu duruma itiraz edebilirmiyim yardım edebilirmisiniz..
teşekkür ederim şimdiden...
Re: Kredi Kartı Borcumda Yüksek Tamerrüt
Yanlış yerlere bakıyorsunuz sözleşmeye bakacaksınız
sözleşmeyi nereden temin edebilirim acaba !!!!
Alıntı:
pasporto rumuzlu üyeden alıntı
sözleşmeyi nereden temin edebilirim acaba !!!!
bankadan
Benim kredi kartına 4.600 ytl borcum vardı 1 yıl önce ödeme sıkıntısı çektiğim için bankayla telefonla görüşüp borcumun taksite bağlanmasını teklif ettim kabul edilmedi 1 yıldır hiç bir ödeme yapamadım borç avukata intikal etmiş avukatla görüştüm 14.800 oldugunu soyledı %30 indirimle 18 ay taksıtle ayda 739 ytl taksıt yapabılrım dedi ama benim bunu bu şekilde ödeme imkanım hiç yok avukat başka bişey yapamıyıcagını soyledı şimdi 4000 ytl borç buldum bunu avukata verırsem avukat bana enfazla ne yapabılır baska yetkısı varmı lutfen bana cevap yazın
Alıntı:
hüseyin güvercinoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Benim kredi kartına 4.600 ytl borcum vardı 1 yıl önce ödeme sıkıntısı çektiğim için bankayla telefonla görüşüp borcumun taksite bağlanmasını teklif ettim kabul edilmedi 1 yıldır hiç bir ödeme yapamadım borç avukata intikal etmiş avukatla görüştüm 14.800 oldugunu soyledı %30 indirimle 18 ay taksıtle ayda 739 ytl taksıt yapabılrım dedi ama benim bunu bu şekilde ödeme imkanım hiç yok avukat başka bişey yapamıyıcagını soyledı şimdi 4000 ytl borç buldum bunu avukata verırsem avukat bana enfazla ne yapabılır baska yetkısı varmı lutfen bana cevap yazın
Sn Güvercinoğlu,
Bankanın Sözleşmeli Avukatı Bankayla Aralarında Yaptıkları Anlaşmaya İstinaden Belirli İnsaiyatiflere Sahiptir. Borcunuzun Tahsil edilme derecesi ve borç yaşınız dikkate alınarak indirim yapılabilir. Dediğim Gibi İnsiyatif avukatta olduğundan yapmaya bilirde aynı zamanda.
Size Tavisyem Olabildiğince İndirim İstemeniz. Ve Ödeyebileceğiniz Miktardan sonra geri kalan bakiyede mümkün olduğunca taksit yaptırmanız. Bahsettiğiniz rakam yüksek gibi görünüyor.
sanırım 12-15 taksit gibi bir süre tanıyabilirler.
yasal taksitlendirme hakkınız tüm faiz ve masraflar saklı kalmak ve devam etmek kaydıyla 3 taksittir.
ilgili Avukatla Görüşerek Uzlaşmaya varınız. Neticede Kaçmıyorsunuz ve Borcunuzu ödemeye çalışıyorsunuz...
Sayg