Evlilikte tek kişi müracat edebilir mi ?
merhaba önümüzdeki ay evlenmeyi düşünüyoruz kz arkadasım avusturyada kalıyor o bakımdan evrakları ben hazırlasam oda bana göndermesi gereken kağıları gönderse basvurabilirmyim bu sekilde ? git gel yapmak istemiyoruz sürekli sanırım böyle bir sey var ama yapmam gerekeni bilmiyorum bu konuda bilgilerinizi benimle paylasırsanız çok sevinirim...
Re: evlilikte tek kişi müracat edebilir mi ?
Müracaat evrakını tek kişi teslim edebilir. Ancak bağlı bulunduğunuz belediyenin gösterdiği yerde kan testi yaptırmak gerekir. Bunun için ayrı ayrı da olsa ikinizin aynı belediye sınırları içine gelmeniz gerekebilir.
Ayrıca başvuru yapacağınız belediye bağlı olduğunuz belediye değilse, bağlı olduğunuz belediyeden evlenmeye izin belgesi almanız gerekmektedir ve bunun içinde şahısların başvurması imzalarının alınması gerekmektedir.
Alıntı:
Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca başvuru yapacağınız belediye bağlı olduğunuz belediye değilse, bağlı olduğunuz belediyeden evlenmeye izin belgesi almanız gerekmektedir ve bunun içinde imza gerekmektedir.
şimdi benim yapmam gerekn sey kız arkadasımın evrakları tamamlayıp bana yolllaması ve bende evraklarımı tamamladıktan sonra basvurmam söz konusu oluyormu ?
Bazı belediyeler gerekli sağlık testlerinin kendi belirledikleri yerlerde yapılması isteyebiliyirlar. Böyle istisnai bir durum olmazsa evet siz tek başınıza bunu yapabilirsiniz.
sanırım kız arkadasımın göndereceği kağıtlar valilikte onaylanması lazımmıs .peki onaylancaksa gelmesi lazım değilmi ? tam anlamadım açıkcası onları ben onaylatabiliyormuyum ki ?
En sağlıklı bilgiyi nikah başvurusunda bulunacağınız belediyeden alabilirsiniz.
Farklı uygulamalar olabiliyor.
1. Başvuru yapacağınız belediye, bağlı olduğunuz belediye değilse, bağlı olduğunuz belediyeden evlenmeye izin belgesi almanız gerekmektedir.
2. Kan testi, belediyenin kabul edeceği yerde yapılmalı.
3. Bunun dışında yurtdışından gelecek belgeler konsoloslukta onaylatılabilir, sanırım.
Alıntı:
kedii rumuzlu üyeden alıntı
sanırım kız arkadasımın göndereceği kağıtlar valilikte onaylanması lazımmıs .peki onaylancaksa gelmesi lazım değilmi ? tam anlamadım açıkcası onları ben onaylatabiliyormuyum ki ?