Askerlik tecil ve yeni mezun durumu
İyi günler, 1984 doğumluyum ve bu sene 2006-2007 itibariyle iki yıllık önlisans bilgisayar bölümünden mezun oldum ve diplomamı geçen hafta alabildim.Dikey geçiş sınavına hazırlanmak için askerliğimi tecil ettirmek istiyorum.Bunun için şimdi erteleme hakkım varmı yoksa 30 Ekim itibariyle açıköğretime geçiş hakkım var kayıtlar bu tarihte başlıyor.Bu tarihi bekliyim yoksa şimdiden tecil ettirmek için başvurabiliyormuyum.Liseden mezun olduktan sonra iki sene ertelemiştim bu iki sene sonunda önlisans bölümünü kazandım ve okul otamatik olarak erteledi.
Daha öncede bahsettiğim gibi 4 yıllık bi lisans bölümünü kazanmak için dikey geçişe hazırlanmak istiyorum ve bunun içinde askerliğimi ertelemem gerekiyor.
Şimdi 30 ekim tarihinimi bekliyim yoksa askerlik şubesine vakit kaybetmeden gidiyim mi?
teşekkürler
Re: Askerlik tecil ve yeni mezun durumu
iyi günler.
soruma hala cevap alamadım.lütfen cevap bekliyorum
Arkadaşım senin gibi çok kişi var.Tecil işleri o kadar da zor değil.Hem git yakındaki şubene sana gereken cevap hemen verilecektir.
Ayrıca bir kaç güne kadar meclise sunulması beklenen bir öneri var. Buda şu üni. mezunları için ekstradan 2 yıl tecil ettirme hakkı tanındı.Sanıırm bu senin içinde geçerli olsa gerek...